Tuesday, October 22, 2024
HomeStiriVezi detalii despre moartea lui Silvio Berlusconi

Vezi detalii despre moartea lui Silvio Berlusconi

La venerabila vârstă de 86 de ani, figura legendară a politicii italiene și a lumii fotbalului, Silvio Berlusconi, a trecut printr-o serie de internări spitalicești. Recent, pe data de 9 iunie, a fost din nou internat la spitalul San Raffaele din Milano, unde a fost sub tratament pentru 45 de zile pentru o infecție pulmonară asociată cu leucemia mielomonocitară cronică (LMC).

Controversatul Silvio Berlusconi, cunoscut pentru rolul său important în fotbalul italian, mai ales pentru perioada în care a deținut clubul AC Milan, și-a pierdut viața după o lungă luptă cu problemele de sănătate.

În ultimii ani, a avut mai multe internări spitalicești, dintre care cele mai notabile includ o infecție a tractului urinar în 2022, o internare pentru pneumonie în 2020 după un test pozitiv pentru COVID-19, și două intervenții chirurgicale majore – una pentru înlocuirea valvei aortice în 2016 și o alta pentru o obstrucție intestinală în 2019.

În calitate de premier al Italiei în trei mandate diferite (1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011), Berlusconi a avut o influență considerabilă în lumea sportului italian. În cei 30 de ani (1987-2017) cât a fost președinte al AC Milan, clubul a câștigat nu mai puțin de 29 de trofee, inclusiv 7 titluri de campion în Serie A, 5 titluri în Liga Campionilor și 3 titluri în Cupa Intercontinentală sau Mondialul Cluburilor. După vânzarea clubului AC Milan unor investitori chinezi pentru suma de 740 de milioane de euro, Berlusconi a cumpărat clubul Monza în 2018.

Cu Berlusconi la cârma clubului, Monza a reușit o ascensiune rapidă, promovând în Serie A în doar patru sezoane, o performanță șocantă în lumea fotbalului.

Nimeni nu a crezut în proiectul său îndrăzneț de a transforma o echipă de Serie C într-o forță de top în fotbalul italian. Berlusconi a investit nu doar bani, ci și încredere în acest proiect, cheltuind 9 milioane de euro doar pentru modernizarea stadionului Brianteo.

Caracterul excentric al lui Berlusconi a fost bine cunoscut, iar declarațiile sale controversate au stârnit adesea furori. Într-una dintre aceste momente, a promis fotbaliștilor de la Monza „un autobuz plin de târfe” dacă ar fi învins echipe de top precum AC Milan sau Juventus.

În ciuda succeselor sale, Berlusconi a fost adesea în

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

centrul unor scandaluri majore. A fost acuzat de corupție și abuz de putere în scandalul “Rubygate”, unde a fost acuzat că a plătit o prostituată minoră, Karima El Mahroug, cunoscută sub numele de “Ruby”. În ciuda condamnării inițiale la 7 ani de închisoare și a restricționării drepturilor sale politice, Berlusconi a fost achitat în 2015 de Curtea Supremă.

Chiar și în condițiile acestor scandaluri, Berlusconi a reușit să se întoarcă în politica italiană, fiind ales în Senat în 2022, la nouă ani după ce a fost interzis din funcții publice pentru fraudă fiscală. Berlusconi a fost criticat pentru simpatiile sale pentru Vladimir Putin și pentru pozițiile sale politice extremiste.

Simțul său al umorului, adesea controversat și ofensiv, a fost o altă trăsătură definitorie a personalității sale. Printre gafele sale se numără sugestia că un europarlamentar german ar fi făcut un bun gardian de lagăr de concentrare și afirmația că Mussolini a fost doar un lider obișnuit. Recent, a stârnit furie când a dat vina pe Ucraina pentru invazia rusă.

Sourcegsp.ro
RECOMANDATE

POPULARE