Tuesday, October 22, 2024
HomeStiriVezi cât a plătit un turist pentru o simplă porție de cartofi...

Vezi cât a plătit un turist pentru o simplă porție de cartofi prăjiți

Perioada estivală este în plină desfășurare, cu primul val de turiști bucurându-se deja de frumusețile litoralului românesc. Conform estimărilor profesioniștilor din industria turistică, în acest moment se află peste 30.000 de vizitatori pe coasta Mării Negre.

Cu toate acestea, anumite prețuri practicate de comercianți în acest an au lăsat pe mulți fără replică. Un exemplu vine din Eforie Nord, unde un turist a avut un adevărat șoc atunci când a văzut suma solicitată pentru o simplă porție de cartofi prăjiți. Care a fost suma pe care a trebuit să o achite?

Pentru multe persoane din România, destinația de vacanță preferată este litoralul nostru. În acest an, stațiunile cel mai frecventate par să fie Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord. Ultima a fost alesă de un turist care a decis să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc.

Cu toate că prețurile pentru acest an au înregistrat o creștere, acesta nu a ezitat să investească o sumă considerabilă pentru sejurul său la Marea Neagră. Dar, a rămas fără cuvinte atunci când a văzut prețul unei porții de cartofi prăjiți.

Mai exact, turistul a comandat la un restaurant o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați. Nota de plată pentru acestea a fost de 97 de lei, însă surpriza a venit când a văzut detaliile bonului fiscal. S-a menționat un kilogram de cartofi cu prețul de 50 de lei și 472 grame de cârnați pentru care a plătit 47 de lei, în timp ce ceafa de porc era absentă pe bon.

În acest an, costurile pentru o vacanță pe litoralul românesc sunt destul de ridicate. Cazarea pe noapte implică o investiție substanțială. Prețurile pentru o cameră destinată a găzdui două persoane variază, în general, între 250 și 800 de lei, în funcție de facilitățile oferite.

În ceea ce privește alimentația, și aici s-a înregistrat o creștere a costurilor. De pildă, în Vama Veche un meniu complet constând în hamburger, cartofi prăjiți și suc este evaluat la 55 de lei, în timp ce o porție de paste cu fructe de mare costă 70 de lei.

În Mamaia, cei care își doresc o pizza la restaurant vor plăti aproximativ 45 de lei, în funcție de tipul acestuia. Cei mai puțin pretențioși pot opta, în unele stațiuni, pentru meniul zilei la prețul de 30 de lei, care include o ciorbă și un fel principal de mâncare.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

În privința atmosferei pe plajă, distracția este la cote maxime. Turiștii care vor să se bucure de soare trebuie să știe că închirierea unui șezlong costă aproximativ 25 de lei în timpul săptămânii. În weekend, prețurile se majoră cu 5 sau 10 lei. Băuturile vin cu propriile prețuri, variind în funcție de alegerea fiecăruia: o bere la pahar se vinde cu 7 lei, iar un cocktail începe de la 25 de lei.

Sourcecancan.ro
RECOMANDATE

POPULARE