Saturday, October 19, 2024
HomeStiriVeste tristă pentru Simona Halep, a fost suspendată pentru 8 ani!

Veste tristă pentru Simona Halep, a fost suspendată pentru 8 ani!

George Cosac, conducătorul la cârma Federației Române de Tenis, consideră foarte improbabilă ideea ca Simona Halep, jucătoarea de 31 de ani situată pe locul 54 în clasamentul WTA, să fie sancționată cu o suspendare de opt ani în urma procesului de dopaj în care este implicată.

Într-un context în care cea mai sumbră posibilitate, o suspendare de opt ani, aruncă o umbră de îndoială asupra viitorului Simonei în lumea tenisului, Cosac respinge această perspectivă ca fiind mult prea severă. Aceasta ar fi, în viziunea lui, o pedeapsă mult mai potrivită pentru un caz în care s-ar descoperi o cantitate masivă de substanțe dopante în organismul unui sportiv.

În ultimele nouă luni, Simona Halep a avut interdicție de a juca tenis după ce un test antidoping realizat la US Open 2022 a relevat prezența substanței Roxadustat în corpul său. “Din punctul meu de vedere, cu siguranță îi vor da minimum un an”, a declarat George Cosac pentru Sport.ro.

Răspunsul oficial al instanțelor responsabile va fi transmis în cel mult zece zile. În cazul în care decizia nu va fi favorabilă, sportiva română are dreptul să conteste verdictul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Se așteaptă ca Simona Halep să fie suspendată pentru un an, iar dacă se vor lua în considerare lunile în care a fost deja suspendată, aceasta ar putea reveni în circuitul competițional până în toamnă.

Directorul Agenției Anti-Doping, Gabriela Andreiașu, a furnizat informații legate de procesul Simonei Halep, care a avut loc la Londra. Audierile s-au desfășurat în decursul mai multor ore pe zi, permițând fiecărei părți să-și explice poziția și să prezinte dovezi. Arbitrii au avut ocazia să pună întrebări și să primească răspunsuri, pentru a putea formula o decizie temeinică și corectă.

„Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică”, a adăugat Andreiașu la Euronews.

Toate părțile implicate, inclusiv arbitrii, s-au comportat exemplar, demonstrând profesionalism și independență. Acum, așteptările sunt orientate spre un termen de minimum 14 zile, conform regulamentelor Sport Resolutions și ale ITIA.

RECOMANDATE

POPULARE