Saturday, October 19, 2024
HomeStiriVal de frig peste România! Temperaturile vor scădea drastic. Zonele care vor...

Val de frig peste România! Temperaturile vor scădea drastic. Zonele care vor fi cuprinse de ploi

România se confruntă cu o schimbare bruscă a vremii, odată ce un val rece începe să își facă simțită prezența pe întreg teritoriul, după o perioadă neobișnuit de caldă pentru luna octombrie. Temperaturile de vară din ultimele zile, neobișnuite pentru această perioadă a anului, vor fi înlocuite de un front atmosferic rece care aduce ploi, vânt puternic și o scădere considerabilă a temperaturilor.

### Avertizări meteo și prognoza detaliată

Pentru ziua de sâmbătă, meteorologii au emis avertizări de vreme nefavorabilă, în special pentru regiunile sudice și sud-estice ale țării, unde sunt așteptate ploi moderate și intensificări ale vântului, care ar putea să persiste până spre seară. În alte regiuni, cum ar fi cele centrale și estice, se vor înregistra averse izolate, însoțite local de descărcări electrice. Cantitățile de precipitații pot atinge 10-15 litri pe metru pătrat, iar pe alocuri se pot depăși 25 litri/m². Vântul va avea intensități la rafală de 40-50 km/h în aceste zone, ceea ce va accentua senzația de frig.

### Cod galben de vânt și intensificări ale rafalelor

În prezent, există un cod galben valabil pentru intensificări ale vântului, care a intrat în vigoare în dimineața zilei de sâmbătă și va rămâne activ până în prima parte a nopții. Avertizarea vizează Moldova, nordul și estul Munteniei, precum și Dobrogea, unde vântul ar putea ajunge la viteze de 50-60 km/h. Aceasta este doar prima etapă a fenomenelor meteo severe care vor continua să afecteze țara în următoarele zile.

### Evoluția vremii pentru săptămâna următoare

Luni noaptea, precipitațiile vor reveni în regiunile nordice, iar în mijlocul săptămânii ploile vor cuprinde și partea de est a României, afectând în special nordul și estul teritoriului. În aceste regiuni, temperaturile vor scădea semnificativ, iar vântul va continua să bată cu putere, în special în zonele montane. În aceste zone înalte, rafalele ar putea depăși viteza de 60 km/h, ceea ce va face ca vremea să fie deosebit de neplăcută.

Meteorologul Diana Giurgiu a precizat că, după episodul de vânt puternic de sâmbătă, urmează alte intensificări ale vântului în prima parte a săptămânii viitoare, cu precădere în zona montană și în estul țării, unde vitezele la rafală ar putea ajunge la 40-50 km/h în zonele joase și chiar mai mari în zonele montane.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

### Schimbări bruște de temperatură pe litoral

Județul Constanța resimte deja o scădere drastică a temperaturii. Dacă zilele trecute oamenii se bucurau de soare și făceau baie în mare, în doar 24 de ore temperaturile au scăzut cu 15 grade Celsius. Turiștii prezenți pe litoral au fost surprinși de această schimbare bruscă a vremii și s-au plâns de ploaia persistentă și de frigul neașteptat.

### Previziuni pentru București și alte regiuni

Vremea din București urmează un tipar instabil pentru următoarele două săptămâni. După temperaturile de vară, cu valori mult peste media normală pentru această perioadă, se vor înregistra o scădere bruscă a temperaturilor, aducând valori apropiate de cele specifice iernii. Potrivit meteorologilor de la Accuweather, schimbările vor fi resimțite cu intensitate, iar locuitorii capitalei ar trebui să fie pregătiți pentru oscilații mari ale temperaturii.

### Revenirea temperaturilor mai blânde

Chiar dacă sâmbăta aduce o răcire semnificativă, meteorologii anunță că de duminică temperaturile vor începe să crească din nou, însă nu vor reveni la valorile neobișnuit de calde înregistrate în ultimele zile. Încălzirea va fi moderată, iar ploile și vântul puternic vor continua să își facă simțită prezența în mai multe regiuni ale țării.

În concluzie, România se confruntă cu o perioadă de vreme instabilă, marcată de schimbări bruște ale temperaturilor, rafale puternice de vânt și precipitații care vor afecta majoritatea regiunilor. Aceste fenomene subliniază faptul că toamna începe, în sfârșit, să își intre în drepturi, chiar dacă într-un mod destul de neobișnuit și imprevizibil.

RECOMANDATE

POPULARE