Sunday, October 20, 2024
HomeStiriUn român închis pentru furt în Elveția a uimit judecătorii

Un român închis pentru furt în Elveția a uimit judecătorii

Există diverse profiluri de hoți care au fost prinși în Elveția, inclusiv aspiranți profesioniști, hoți oportuniști, dependenți sau chiar turiști infractori. Printre aceștia se numără și un român, care a manifestat un interes bizar de a ajunge în închisoare în străinătate, argumentând că astfel poate câștiga mai mulți bani decât prin muncă onestă.

Sub pseudonimul Marin Radu, acest român s-a dedicat furturilor în străinătate, având ca destinație principală Elveția, datorită beneficiilor pe care le oferă sistemul penitenciar de acolo. Acest individ a fost implicat în numeroase spargeri și a reușit să impresioneze un judecător printr-unul dintre răspunsurile sale.

Marin Radu face parte din categoria “turiștilor infractori” și a petrecut o perioadă în închisoare în Elveția și în trecut. El nu pare să aibă nicio remușcare și vorbește deschis despre “meseria” sa. El comite furturi de genți, biciclete sau chiar întregi mașini de construcții. De asemenea, fură alimente, țigări și băuturi alcoolice, sparge cutiile poștale și pătrunde în curți și în boxele de la subsol, conform unui reportaj realizat de Fabian Baumgartner și Nils Pfander.

Deținuții cu condamnări definitive în Elveția sunt obligați să muncească în închisoare, iar firmele cu care aceștia sunt angajați au contracte cu sistemul penitenciar. Ei primesc un salariu, iar o parte din bani le sunt reținuți, dar restul rămâne în posesia lor la finalul pedepsei.

Marin Radu s-a dovedit a fi un adevărat profesionist în domeniul furturilor. În ultimii ani, acest român în vârstă de 26 de ani a trăit în mare parte din astfel de infracțiuni.

Poliția elvețiană se referă la acești infractori drept “turiști infractori” și aceștia sunt responsabili pentru majoritatea celor 460 de furturi de buzunare și furturi comise la evenimentul Street Parade din 2022.

Viața lui Marin Radu s-a desfășurat între două lumi în ultimii ani: în închisoare și în libertate. El intră în închisoare, este arestat, eliberat, apoi intră din nou în închisoare și este prins din nou.

În 2018, a fost condamnat pentru prima dată în Elveția și expulzat din țară, după care a petrecut doi ani și jumătate în închisoare în Germania.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

După ultima eliberare, în toamna anului 2020, s-a angajat în silvicultură și într-o fabrică de lăzi în Irlanda și Țările de Jos. Cu toate acestea, a rezistat doar câteva luni la muncă și s-a întors în Elveția în primăvara anului 2022, unde avea în plan să comită furturi în camere și apartamente de subsol.

De opt ori a pătruns în locuințe și a furat obiecte de valoare. După câteva luni, a fost prins de poliție în timp ce circula cu bicicleta prin orașul Zug, în după-amiaza zilei de 22 iulie 2022. După o scurtă fugă, a fost capturat. Nouă luni mai târziu, Marin Radu a apărut în fața judecătoriei din Horgen, unde a surprins judecătorul cu unul dintre răspunsurile sale.

Motivul pentru care nu și-a căutat un loc de muncă în România este destul de simplu. El a declarat că în închisoare câștigă mai mulți bani decât ar câștiga prin munca cinstită în țara natală. În final, judecătorul din Horgen i-a dat o pedeapsă de 16 luni de închisoare, iar după executarea pedepsei va fi deportat și îi va fi interzis accesul pe teritoriul Elveției timp de 20 de ani.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE