Friday, October 18, 2024
HomeStiriUn medic averizează cât de periculos este "Postul cu apă"

Un medic averizează cât de periculos este “Postul cu apă”

Dr. Adina Rusu, un expert reputat în domeniul nutriției și dietei din Iași, oferă o perspectivă echilibrată și informată asupra diferitelor metode de dietă curente, inclusiv “postul cu apă” și postul intermitent, unde consumul de alimente este restricționat la o perioadă de 8 ore în fiecare zi.

Postul cu apă este o practică în care persoana nu consumă nimic în afara apei pentru o anumită perioadă. În ciuda popularității sale în anumite cercuri, Dr. Rusu avertizează că această practică are puțin fundament științific care să ateste beneficiile sale pentru sănătate sau pentru pierderea în greutate.

În timp ce este adevărat că persoanele care urmează acest tip de post vor pierde în greutate, ea explică că acest lucru se datorează în mare parte eliminării apei și pierderii de masă musculară, care nu este o modalitate sănătoasă sau durabilă de a slăbi.

Mai mult, ea avertizează că postul cu apă poate avea o serie de efecte secundare negative, inclusiv modificări ale dispoziției, migrene, tulburări alimentare și epuizare fizică și mentală.

În special, pentru femeile însărcinate, persoanele cu diabet de tip 1 sau persoanele care urmează tratamente medicale ce necesită administrarea împreună cu alimente, postul cu apă poate fi chiar periculos.

Cu toate acestea, Dr. Rusu își manifestă sprijinul pentru postul intermitent, o metodă de dietă în care persoanele mănâncă doar într-o fereastră de 8 ore pe zi și apoi nu consumă nimic timp de 16 ore.

Argumentul ei în favoarea acestui tip de dietă se bazează pe funcționarea naturală a organismului uman, care este setat pentru a fi activ pe timpul zilei și să se odihnească pe timpul nopții.

Alimentarea în concordanță cu acest ritm natural – mâncând într-o perioadă de 6-8 ore începând din dimineața și încheind cu câteva ore înainte de seară – poate ajuta la restabilirea ritmului biologic al organismului și la o funcționare mai eficientă a proceselor digestive, potrivit Dr. Rusu.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

În acest fel, ea subliniază importanța abordării realiste și susținute a managementului greutății, în contrast cu soluțiile rapide de slăbit care pot aduce riscuri pentru sănătate.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE