Limba română este plină de particularități și surprize, iar în rândurile de mai jos vă prezentăm cel mai lung cuvânt care nu include vocale și care are mai multe semnificații! Veți fi fascinați de ceea ce reprezintă acest cuvânt! Descoperiți cel mai lung cuvânt din limba română alcătuit doar din consoane.
Deși în limba română există câteva cuvinte formate exclusiv din consoane, doar unul dintre ele are o lungime impresionantă. Ultima ediție a Dicționarului Explicativ al Limbii Române conține mai multe cuvinte fără vocale (a, ă, â, e, i, î, o, u), care sunt în mare parte interjecții, precum brr, hm, prr, pst, st, șt sau tț. Aceste cuvinte au, în general, două sau trei litere, în timp ce cel mai lung cuvânt format doar din consoane conține nu mai puțin de șase litere! Acest cuvânt cuprinde ultimele trei litere ale alfabetului (w, y, z) și se găsește la finalul listei de cuvinte.
Deși la o primă vedere s-ar părea dificil de pronunțat, cuvântul, de fapt, nu reprezintă o provocare majoră în ceea ce privește pronunția. Cuvântul despre care vorbim este „schwyz”, care are două semnificații. În primul rând, acesta reprezintă numele unui canton situat în centrul Elveției, într-o regiune vorbitoare de limba germană, între lacul Lucerna în sud și lacul Zürich în nord.
În al doilea rând, acesta este și numele capitalei cantonului. Capitala Schwyz este un oraș prosper și pitoresc. Regiunea Schwyz este faimoasă pentru florile sale de cireș și numeroasele preparate din cireșe. De asemenea, acesta este locul de origine al celebrului briceag al armatei elvețiene. În timpul iernii, Schwyz oferă acces la trei stațiuni de schi prietenoase: Mythenregion, Stoos și Sattel-Hochstuckli. În plus, zona este ideală pentru drumeții care te vor cuceri cu peisajele lor spectaculoase! Aici se află și Strada Cireșelor, care traversează impresionantul peisaj alp și care cuprinde cinci livezi superbe de cireși, întinse pe o suprafață vastă.