Friday, October 18, 2024
HomeStiriSfânta Parascheva 2024. Rugăciunea pe care s-o rostești . Acatistul care te...

Sfânta Parascheva 2024. Rugăciunea pe care s-o rostești . Acatistul care te ferește de rele și-ți aduce spor în tot

Pe 14 octombrie, credincioșii din întreaga țară o cinstesc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, o sfântă foarte iubită în tradiția ortodoxă, venerată pentru puterea ei de a aduce alinare și vindecare celor bolnavi și pentru sprijinul acordat familiilor și celor aflați în suferință. Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar în această zi, mii de pelerini se îndreaptă către Catedrala Mitropolitană din Iași, unde moaștele ei sunt păstrate.

Rugăciunea rostită în această zi are o semnificație profundă pentru cei care își pun speranța în ajutorul Sfintei Parascheva. Se crede că, prin rostirea rugăciunii cu inima curată, credincioșii pot fi protejați de necazuri și pot primi binecuvântări, bucurii și împliniri. Tradiția spune că rugăciunile adresate Sfintei Parascheva sunt de mare folos mai ales pentru cei care trec prin încercări grele, fie că este vorba de sănătate, probleme familiale sau dificultăți financiare.

Una dintre rugăciunile cunoscute pe care credincioșii o rostesc în această zi este următoarea:

„Sfântă Cuvioasă Parascheva, apărătoare și ocrotitoare a celor ce se roagă ție cu credință, te rog să mijlocești pentru sufletul meu păcătos și să mă ajuți în toate necazurile mele. Primește rugăciunile mele și adu-le înaintea tronului lui Dumnezeu, ca să fiu izbăvit de toate primejdiile și încercările. Îți mulțumesc pentru sprijinul tău și mă rog ca, prin rugăciunile tale, să am parte de sănătate, liniște sufletească și mântuire. Amin.”

Pentru cei care se roagă cu inima deschisă, această zi poate aduce nu doar alinare spirituală, ci și speranța că necazurile lor vor fi rezolvate,

RECOMANDATE

POPULARE