Saturday, October 19, 2024
HomeUtileSfanta Cuvioasa Parascheva 2024. Noaptea in care Sfanta coboara pe pamant si...

Sfanta Cuvioasa Parascheva 2024. Noaptea in care Sfanta coboara pe pamant si indeplineste si cele mai tainice rugaminti

Pe 14 octombrie 2024, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, una dintre cele mai îndrăgite sfinte din calendarul bisericesc. Aceasta este cunoscută pentru viața sa curată, trăită în rugăciune și fapte bune, fiind un exemplu de smerenie și credință profundă. Sfânta Parascheva, adesea numită “ocrotitoarea Moldovei”, inspiră prin biruința asupra patimilor și suferințelor, îndemnându-i pe credincioși să-și găsească pacea sufletească în iubirea și mila lui Hristos.

Sfânta Cuvioasă Parascheva 2024: Noaptea rugăciunilor

Potrivit tradiției, în noaptea care precede sărbătoarea Sfintei Parascheva, se spune că cerurile se deschid, iar rugăciunile rostite din inimă sunt ascultate cu mai multă ușurință. Legenda spune că Sfânta stă în genunchi în fața lui Dumnezeu, cerând îndurare și binecuvântări pentru cei care își înalță rugăciunile cu sufletul curat.

Ce trebuie să faci în noaptea de 13 spre 14 octombrie

Conform tradițiilor străvechi, în miezul nopții, credincioșii sunt încurajați să aprindă candela și trei lumânări aduse de la biserică, așezându-se în genunchi cu fața către răsărit. Este bine să ai alături o icoană a Sfintei Parascheva sau a Maicii Domnului. După ce te-ai eliberat de gândurile negative, poți rosti rugăciunea de mai jos de trei ori, concentrându-te asupra dorinței tale.

Rugăciune către Sfânta Parascheva

„Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc să mă ridice din păcatele mele și să-mi dea puterea de a-L slăvi cu toată inima, să mă îndrepteze să-mi ridic gândurile către cele cerești și să mă îndepărtez de cele lumești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru ca și eu, leneș și nepăsător în rugăciune, să primesc puterea de a mă ruga neîncetat și de a urma poruncile Sale. Cheamă și pe Duhul Sfânt, Care te-a întărit în viața curată, să-mi dea mie inimă curată și duh drept, ca să mă întăresc în fapte bune.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Cred că toate acestea mi le poți mijloci, Sfântă Parascheva, la tronul Sfintei Treimi, și că ai puterea de a mă ajuta, căci ai preamărit pe Dumnezeu prin viața ta. Amin.”

Această sărbătoare oferă credincioșilor o ocazie specială de a se ruga pentru iertare, pace și binecuvântări.

RECOMANDATE

POPULARE