Wednesday, October 23, 2024
HomeStiriRăzboiul de 3 milioane de lei: Mihai Bendeac rupe tăcerea și cere...

Războiul de 3 milioane de lei: Mihai Bendeac rupe tăcerea și cere despăgubiri uriașe de la Antena 1! Află motivul real al plecării de la „iUmor”

Scandalul dintre Mihai Bendeac și Antena 1 a ajuns la cote alarmante, după ce actorul a cerut daune morale și materiale de 3,1 milioane de lei (aproximativ 640.000 de euro) de la trustul Antena Group. Mărul discordiei? Bendeac susține că imaginea sa a fost grav afectată de producătorii emisiunii „iUmor”, la care a fost jurat timp de mai mulți ani. Totul a început când actorul a decis să se retragă brusc de pe platourile de filmare ale emisiunii în toamna anului 2022, refuzând să mai participe la proiect.

În contextul acestui conflict, Antena 1 a ripostat, acționându-l în judecată pe Bendeac pentru neîndeplinirea contractului și cerând despăgubiri de peste 500.000 de euro. Conform contractului, actorul ar fi trebuit să mai participe la filmări timp de un an și jumătate. Însă, motivul plecării sale a fost unul extrem de sensibil, și anume un moment controversat în care Mugur Mihăescu, invitat în cadrul emisiunii, a făcut glume jignitoare la adresa comunității LGBTQ+.

Bendeac, cunoscut pentru susținerea drepturilor minorităților sexuale, s-a simțit profund lezat de decizia producătorilor de a include acele remarci în emisiune. Potrivit actorului, montajul realizat a fost manipulat pentru a sugera că el ar fi fost amuzat de glumele lui Mihăescu, inserând imagini din alte episoade care îl arătau râzând. Această manipulare flagrantă a imaginii sale a dus la escaladarea conflictului și la decizia de a părăsi „iUmor”.

Pe de altă parte, Antena 1 acuză actorul de încălcarea gravă a contractului și susține că plecarea sa intempestivă le-a cauzat pierderi financiare semnificative. Postul solicită astfel despăgubiri considerabile, argumentând că Bendeac a ales să își ignore obligațiile contractuale.

În cadrul dosarului aflat acum pe rolul instanței, Bendeac a explicat că încă din septembrie 2022 a sesizat echipa de producție cu privire la materialele trucate care îi denaturau grav imaginea publică. Momentul controversat a rămas public pe platformele YouTube și Facebook până în data de 11 septembrie 2022, deși actorul solicitase în repetate rânduri retragerea acestuia. Mai mult, actorul subliniază că momentul cu Mihăescu a fost prezentat într-o manieră care instiga la ură și discriminare, compromițând reputația sa publică.

În replică, Mihai Bendeac a contraatacat printr-o cerere reconvențională în instanță, solicitând Antena Group să-i plătească 195.337 lei pentru activitățile deja prestate, dar și daune morale în valoare de 3.000.000 de lei. Actorul continuă să lupte pentru a-și proteja imaginea și integritatea profesională, în timp ce disputa cu Antena 1 se adâncește. Rămâne de văzut cum se va soluționa acest război în sala de judecată și cine va avea câștig de cauză într-unul dintre cele mai mediatizate conflicte din showbizul românesc.

Sourcecancan.ro
RECOMANDATE

POPULARE