Saturday, October 19, 2024
HomeStiriPolițistă de frontieră prinsă că a luat șpagă de 200.000 de euro

Polițistă de frontieră prinsă că a luat șpagă de 200.000 de euro

O ofițeră de frontieră din Petea, un punct de trecere a frontierei în județul Satu Mare, a ajuns în fața instanței acuzată de luarea de mită de la persoane care doreau să pătrundă în România.

Într-o perioadă de doar trei ani, femeia ar fi reușit să acumuleze nu mai puțin de 200.000 de euro prin intermediul acestor acte ilegale, cele mai multe dintre ele desfășurându-se în perioada pandemiei.

Polițista își ascundea mita în sutien, iar acasă avea un registru detaliat în care își consemna veniturile zilnice obținute în mod ilicit, potrivit informațiilor procurorilor.

Chiar dacă femeia a recunoscut actele de corupție, tribunalul din Satu Mare a respins acordul de recunoaștere a faptelor, pe considerentul că pedeapsa convenită era mult prea indulgentă, conform Presa SM.

Tulburările au început în decembrie 2020, în plină pandemie, când au apărut indicii că prin punctul de trecere a frontierei Petea, cetățeni din țări catalogate ca fiind “zone roșii” sau “zone galbene” au intrat în România.

În schimbul unor sume cuprinse între 50-100 euro/persoană, se pare că unii ofițeri de frontieră falsificau datele. Mai exact, înregistrau în baza de date că persoanele respective proveneau din țări care nu erau supuse restricțiilor de carantină sau de izolare la domiciliu, așa cum era reglementat de lege la acea vreme.

Ofițera a fost surprinsă în timp ce comitea actul de corupție. Pe 24 august 2021, investigatorii sub acoperire au organizat o operațiune de prindere în flagrant. În timpul schimbului de tura era chiar polițista în cauză.

Fără nicio jenă și necunoscând cu cine discuta de fapt, femeia a solicitat mită în valoare de 200 de euro pentru a permite intrarea în țară fără respectarea măsurilor de carantină, în lipsa unui vaccin sau a unui test PCR valid.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

În timpul percheziției corporale, au fost descoperiți 350 de euro și 100 de lire sterline în sutienul ei – bani obținuți ilegal într-un interval de mai puțin de patru ore, susțin anchetatorii.

Acasă, în locuința ofițerei de frontieră, anchetatorii au descoperit un registru cu 47 de pagini, în care femeia își nota în detaliu “încasările” zilnice. Ea făcea calcule pe zile, pe luni și apoi pe an. Registru conținea sume primite ca mită pe parcursul a trei ani, în perioada august 2018 – august 2021.

În urma audierilor, femeia și-a recunoscut faptele și a încercat să ajungă la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Totuși, conform Presa SM, judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acest acord, argumentând că “soluția agreată în acord este nejustificat de indulgentă în raport cu gravitatea infracțiunilor și periculozitatea inculpatei”, trimițând dosarul înapoi la procuror pentru continuarea urmăririi penale.

Ofițera de frontieră, acuzată de luarea unei mită de 200.000 de euro în doar trei ani, așteaptă acum verdictul final, scrie sursa citată.

Sourcedigi24.ro
RECOMANDATE

POPULARE