Friday, October 18, 2024
HomeStiriPe ce dată este Intrarea în biserică a Maicii Domnului în 2024....

Pe ce dată este Intrarea în biserică a Maicii Domnului în 2024. Sărbătoarea este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox..

### Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică în Postul Crăciunului

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare importantă din calendarul creștin ortodox, celebrată anual pe 21 noiembrie. Această festivitate, cunoscută și sub denumirea populară de „Vovidenia”, onorează aducerea Sfintei Fecioare Maria la templu de către părinții ei, Ioachim și Ana.

### Semnificația Sărbătorii

Această sărbătoare marchează începutul vieții spirituale a Fecioarei Maria, care a fost dusă la templu la vârsta de trei ani și a rămas acolo timp de 15 ani până s-a logodit cu Iosif. În această zi, evenimentele sunt însoțite de simboluri precum crucea roșie și ritualuri de dezlegare a peștelui, specifice Postului Nașterii Domnului. În toate bisericile se oficiază Sfânta Liturghie, iar credincioșii participă la slujbe speciale.

### Tradiții și Obiceiuri

În ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, credincioșii se adună la Sfânta Liturghie cu preparate de post, inclusiv pește, ulei și vin, care sunt sfințite și distribuite celor nevoiași. De asemenea, se împart nuci, colaci și turte de mălai ca simboluri ale abundenței și bunăvoinței.

Un obicei popular este ca fetele din sate să meargă la fântână cu o lumânare albă în mână pentru a-și afla viitorul partener. Se crede că la cântatul cocoșului, chipul ursitului poate fi văzut în reflexia apei.

În plus, copiii pun crenguțe de măr în vase cu apă în această zi, acestea fiind lăsate să înmugurească și să înflorească pentru a fi folosite ulterior ca sorcove în noaptea de Anul Nou.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

O altă tradiție este aprinderea de lumânări pentru copiii nebotezați și pentru cei decedați, simbolizând lumina care călăuzește sufletele pe drumul către viața veșnică.

### Obiceiuri Ancestrale

Bătrânele din comunități obișnuiesc să recolteze cre branches cu prune, mere și alune din livadă, pe care le păstrează în cămăra pentru a se proteja de frig pe parcursul anului.

Se spune că, în această zi, cerurile se deschid, iar oamenii pot înțelege limbajul animalelor. Este un moment de rugăciune intensă, când credincioșii își exprimă dorințele și speranțele pentru viitor.

### Cântece și Preambule Religioase

Sărbătoarea este însoțită de diverse cântări liturgice, cunoscute sub numele de Condac și Icoas, care laudă Fecioara Maria și semnifică intrarea ei în Sfânta Biserică. Aceste imnuri reflectă bucuria și recunoștința credincioșilor pentru rolul ei în mântuirea omenirii.

### Concluzie

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare plină de semnificație spirituală și culturală, care unește comunitățile creștine ortodoxe în rugăciune, tradiții și obiceiuri ancestrale. Prin aceste practici, credincioșii își reafirmă credința și legătura profundă cu patrimoniul lor religios și cultural.

RECOMANDATE

POPULARE