Friday, October 18, 2024
HomeStiriPărintele Pimen de la Athos, în vizită la familia Măruță. Au luat...

Părintele Pimen de la Athos, în vizită la familia Măruță. Au luat masa împreună, s-au jucat mima și s-au uitat la…

Părintele Pimen de la Muntele Athos a oferit detalii inedite despre o vizită plină de căldură și bucurie în casa familiei Măruță, o experiență care l-a adus în mijlocul unei atmosfere diferite de liniștea și sobrietatea mănăstirii athonite.

Aflat în România pentru a-și promova cartea „Învățături de la Muntele Athos” și pentru a susține o conferință la Ateneu, pe 25 februarie, părintele Pimen a fost invitat la emisiunea „Acasă la Măruță” și a petrecut timp cu familia acestuia, inclusiv la vila lor din Pipera. Într-o înregistrare pentru canalul de YouTube al Chiliei Athonite „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos, părintele a împărtășit cum această întâlnire a fost una neobișnuită, dar plină de bucurie și amuzament.

„El m-a invitat încă de anul trecut, dar am refuzat, spunându-i să vină el în Athos. Apoi, acum, când am venit în România, mi-a zis: «Părinte, dacă tot ești aici, nu vii și la mine?» Am acceptat și am ajuns la studio. Am vorbit două ore și jumătate, iar podcastul a fost postat la scurt timp după aceea,” a povestit părintele Pimen.

Întâlnirea cu familia Măruță a fost marcată de momente relaxante și amuzante. Părintele a mărturisit că s-a simțit ca un membru al familiei și a participat la jocuri de societate alături de Cătălin, Andra și copiii lor, David și Eva. Printre activitățile care i-au adus bucurie a fost un joc în care fiecare jucător trebuia să ghicească ce imagine ține pe cap în timp ce ceilalți mimează. „A fost o experiență plină de voie bună și am învățat un joc nou, ceea ce m-a surprins în mod plăcut,” a adăugat părintele.

Părintele Pimen a avut doar cuvinte de laudă pentru Andra Măruță, pe care a descris-o ca o mamă devotată și o persoană de o bunătate rară. De asemenea, a fost impresionat de talentul fiicei lor, Eva, care a apărut într-o producție cinematografică pe care părintele a avut ocazia să o vizioneze. A apreciat implicarea și talentul natural al tinerei.

Pentru părintele Pimen, această întâlnire a fost o experiență care a adus nu doar bucurie și relaxare, dar și o lecție despre importanța relațiilor umane și a comunității. El a subliniat că momentele petrecute cu familia Măruță l-au umplut de recunoștință, iar atmosfera călduroasă și primitoare i-a amintit de valorile care unesc oamenii.

„Această vizită m-a bucurat și m-a făcut să înțeleg din nou cât de importante sunt legăturile de familie și prietenie. Relațiile umane sunt un dar de la Dumnezeu și ne oferă bucuria autentică,” a concluzionat părintele Pimen.

Părintele Pimen Vlad este starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos și este cunoscut pentru viața sa de rugăciune și devotament față de comunitatea monahală. Originar din Suceava, el s-a dedicat complet slujirii lui Dumnezeu încă din 1993, când a ales să trăiască în Muntele Athos, locul unde și-a găsit adevărata chemare.

RECOMANDATE

POPULARE