Sunday, October 20, 2024
HomeStiriO bancă mare se retrage din România

O bancă mare se retrage din România

O bancă de importanță semnificativă a decis să se retragă din piața din România, iar această hotărâre va avea un impact asupra a sute de mii de români!

OTP Bank, o bancă cunoscută, își închide filiala din țara noastră. Grupul bancar ungar cu același nume a luat decizia de a vinde divizia sa din România.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă, în care OTP Bank a menționat că a ales să exploreze diferite opțiuni strategice prin testarea pieței pentru a vinde banca.

În comunicatul emis, banca a subliniat că în ultimii patru ani și-a dublat dimensiunea și a înregistrat o creștere de 50% a numărului de clienți. “În ultimii patru ani, OTP Bank România și-a mărit dimensiunea și și-a adăugat 50% mai mulți clienți. Am implementat numeroase inițiative, în special în domeniul digitalizării, și am dezvoltat o cultură agilă, concentrată pe satisfacerea clienților.”

În paralel cu strategia sa de creștere organică, Grupul OTP a decis să exploreze opțiuni strategice suplimentare pentru OTP Bank România prin testarea pieței și posibila vânzare a băncii”, se menționează în comunicatul oficial al băncii care se retrage din România.

Cu toate acestea, procesul de retragere nu va avea niciun impact asupra persoanelor care dețin conturi la această bancă sau asupra angajaților filialei din România. “Această decizie nu va afecta operațiunile curente, inclusiv responsabilitățile și activitatea zilnică a angajaților băncii, precum și obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, afirmă banca. Deocamdată, nu există motive de îngrijorare pentru oameni. În cazul în care filiala băncii din România va fi vândută, acest proces poate dura câteva luni. Semnarea unui acord de vânzare-cumpărare ar urma să aibă loc în aproximativ un an.

OTP Bank România a încercat să se extindă în 2017 prin achiziționarea Băncii Românești, însă această tranzacție a fost respinsă de Banca Națională a României (BNR).

RECOMANDATE

POPULARE