Este esențial să fim atenți la calitatea cărnii de porc pe care o consumăm. Un aspect anume, dacă este ignorat, poate indica faptul că carnea nu mai este potrivită pentru consum și, prin urmare, ar trebui să fie eliminată.
Verificarea calității cărnii de porc
Nu doar că trebuie să ne asigurăm că data de expirare a cărnii cumpărate din supermarket este valabilă, dar trebuie să fim conștienți și de alte caracteristici.
De exemplu, o carne de porc de bună calitate va fi fermă la atingere și umedă. Dacă carnea se simte lipicioasă și uscată, atunci nu ar trebui să fie consumată.
Mirosul cărnii este, de asemenea, un factor important în evaluarea calității. Un miros neplăcut, puternic sau acru este un semn clar că nu ar trebui să consumăm carnea respectivă.
O astfel de carne ar trebui eliminată imediat, pentru a evita riscul unei toxiinfecții alimentare. Unica excepție la această regulă poate fi carnea de porc ambalată în vid, care ar putea avea un miros mai intens inițial, dar acesta ar trebui să dispară odată ce carnea este spălată.
Identificarea cărnii de porc proaspete
O altă metodă de a identifica dacă carnea de porc este încă bună pentru consum este să te uiți la culoarea ei. Carnea de porc proaspătă are de obicei o nuanță gri-rozalie. Dacă carnea prezintă nuanțe de maro sau gri închis, nu ar trebui gătită sub nicio formă.
De asemenea, trebuie să acordăm atenție și la aspectul grăsimii prezente în carne. Dacă aceasta este de culoare galbenă sau gri, cu siguranță ceva nu este în regulă cu carnea.
Pentru a prelungi durata de prospetime a cărnii după achiziționare, cel mai bine este să o păstrezi la rece. În frigider, carnea va rămâne proaspătă doar câteva zile.
Deci, dacă nu intenționezi să consumi carnea imediat, ar fi preferabil să o păstrezi în congelator. În condiții de temperaturi scăzute, carnea poate rămâne bună pentru consum chiar și până la patru luni.