Sunday, October 20, 2024
HomeStiriNimeni n-o crede pe această româncă superbă când spune care este meseria...

Nimeni n-o crede pe această româncă superbă când spune care este meseria ei. Culmea! Logodnicul ei o suportă şi aşa

Mălina Elena Ghileschi, în vârstă de 22 de ani din Botoșani, este o tânără determinată care a ales să urmeze o carieră neobișnuită pentru femeile din România. Fără a-și ascunde mândria, Mălina afirmă: „Sunt foarte mândră de ceea ce fac”. Ce face de fapt această tânără? De aproape un an, Mălina este șofer de camion și își împarte zilele de muncă între drumuri și rute diverse, alături de logodnicul ei.

Recent, Mălina a fost desemnată cea mai frumoasă șoferiță de camion din România în cadrul unui concurs organizat de Ilie Matei, cunoscut drept „Omul Șoselelor”, conform publicației ciao.ro.

**Drumul de la studentă la șofer de TIR**

Înainte de a se dedica meseriei de șofer, Mălina era studentă la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași. A renunțat temporar la studii pentru a explora o carieră diferită, dar intenționează să reia studiile în viitor. „Am absolvit liceul cu rezultate excelente și am obținut o bursă în timpul facultății. Totuși, am decis să schimb direcția și să mă dedic șofatului de TIR”, explică Mălina.

Inspirată de logodnicul ei care lucrează în Germania, Mălina a ales să urmeze aceeași cale. După ce a terminat cursurile pentru categoriile C și E, a început să lucreze în domeniu. „A fost o provocare să le explic părinților decizia mea, dar am avut întotdeauna sprijinul lor și al logodnicului meu”, spune ea.

**Experiențe și provocări pe drum**

Într-o zi de muncă, Mălina poate avea între una și trei destinații de livrare, confruntându-se cu diverse situații și rute noi. „Deși fiecare zi aduce provocări, pasiunea pentru acest domeniu mă ajută să fac față oricărei situații. Când faci ceea ce îți place, totul devine posibil”, adaugă Mălina.

**Respectul și provocările din Germania**

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Mălina lucrează în Germania și apreciază respectul pe care șoferii îl primesc acolo. „Aici, șoferii profesioniști sunt respectați și nu întâlnești claxoane sau injurii. Oamenii mă urmăresc cum manevrez camionul și mă felicită, uneori chiar îmi oferă îmbrățișări și dulciuri”, povestește ea.

Cu toate acestea, recunoaște că întâlnește și reticență din partea unor persoane. „Chiar dacă am parte de admirație, sunt și câțiva care nu sunt foarte prietenoși. Dar eu îmi continui drumul și îmi urmez pasiunile”, concluzionează Mălina.

RECOMANDATE

POPULARE