Tuesday, October 22, 2024
HomeStiriMare atenție la Kaufland și Lidl, Au la vânzare alimente cu făină...

Mare atenție la Kaufland și Lidl, Au la vânzare alimente cu făină din greieri

În urma recentei aprobări a făinii de greieri pentru uz alimentar de către Comisia Europeană, marile lanțuri de supermarketuri vor începe în curând să includă în oferta lor alimente care conțin acest tip de făină.

Lidl este primul care se pregătește să introducă aceste produse pe rafturile sale, urmat de Kaufland și Aldi, conform informațiilor oferite de Ziarulromanesc.de și preluate de Bugetul.ro. Este important de menționat că aceste noi produse vor fi disponibile în supermarketurile din Germania.

În multe cazuri, insectele prelucrate sunt trecute pe lista de ingrediente sub denumirea de colorant E 120. Acesta este cunoscut și sub numele de “carmin roșu”, fiind obținut prin fierberea și măcinarea anumitor insecte care trăiesc pe cactuși.

În etichetarea produselor alimentare și cosmetice, acest colorant poate fi găsit sub denumiri precum “E 120”, “carmin roșu”, “carmin” sau, în cazul produselor cosmetice, “CI 75470” sau “coșenilă”.

Site-ul de comparații „Codecheck” dezvăluie că aceste insecte pot fi găsite în diverse produse, inclusiv în M&M’s Crisp, iaurturile Müller și Danone.

De asemenea, colorantul din insecte este prezent în produsele Skittles, gumele de mestecat Haribo, băuturi roșii, dulcețuri de căpșuni și zmeură, siropuri dulci, dar și în cârnați, ketchup și chipsuri.

Pentru persoanele alergice la arahnide, crustacee și moluște sau pentru cei care doresc să evite consumul de făină de greieri, este esențială citirea atentă a etichetelor.

Este de așteptat ca produsele ce conțin făină de greieri să fie etichetate în mod corespunzător. Făina de greieri poate fi adăugată în diverse alimente precum paste, pâine, biscuiți, pizza, cereale și batoane. În conformitate cu reglementările UE, orice adaos de făină de insecte trebuie marcat pe etichete.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Pentru produsele care conțin făină de greier de casă (de exemplu pâine, biscuiți, grisine, paste, pizza, amestecuri de panificație sau batoane și paste), denumirea științifică a insectei, Acheta domesticus, va apărea pe etichetă.

La fel se întâmplă și cu alimentele derivate din gândaci de bălegar (congelate, paste, uscate și pudrate), etichetate ca Tenebrio Molitor, și lăcusta migratoare, etichetată ca Locusta migratoria.

Făina de greiere este comercializată în pachete de 100 de grame, având un preț de 96,25 lei. Astfel, prețul pentru un kilogram de făină de greiere ajunge la 962,50 lei.

RECOMANDATE

POPULARE