Sunday, October 20, 2024
HomeStiriLeonard Doroftei dă cărțile pe față despre conflictul cu Lucian Bute! Pugilistul...

Leonard Doroftei dă cărțile pe față despre conflictul cu Lucian Bute! Pugilistul a dezvăluit motivul de la care ar fi pornit totul

Deși în presa s-a speculat despre o rivalitate între cei doi pugiliști, Leonard Doroftei a clarificat că nu a existat niciodată un conflict personal între ei. El a recunoscut că anumite comentarii pe care le-a făcut anterior despre Lucian Bute au fost interpretate greșit și amplificate de mass-media.

Lucian Bute a devenit campion mondial la IBF în 2007, în categoria supermijlocie, și și-a apărat titlul de nouă ori în următorii cinci ani. Cu toate acestea, Doroftei a avut o opinie critică la acea vreme, susținând că Bute nu a avut parte de adversari suficient de puternici pentru a fi considerat un campion autentic.

„În timp ce eu mobilizam o țară întreagă pentru a urmări un meci adevărat, Bute era o victimă ușoară la amatori. Cu cine a boxat, singura concluzie este că se lupta într-o versiune foarte slabă”, ar fi afirmat Leonard Doroftei în 2011.

Un aspect interesant este că, în ciuda speculațiilor din presă, cei doi pugiliști au antrenat împreună în Canada în 2020, demonstrând că relația lor este de fapt mult mai bună decât cea reflectată de mass-media.

În acest context, Denise Rifai i-a adresat lui Doroftei o întrebare metaforică despre rivalitatea dintre el și Lucian Bute: „Câte runde a durat meciul cu Lucian Bute?”.

În răspunsul său, Doroftei a explicat că afirmațiile sale nu au fost menite să îl denigreze pe Bute: „Ceea ce am spus a fost după un meci, când am zis: ‘Consider că ai nevoie de meciuri mai bune’. Nu am afirmat că nu boxează sau că este slab. Dintr-o simplă opinie s-a creat un scandal imens. Regret că am spus asta, nu trebuia să îmi exprim opinia în acest mod. Nu am avut niciodată nimic personal cu el”.

Leonard Doroftei nu a dorit să critice pe Lucian Bute. Denise Rifai a subliniat că avea tot dreptul să își exprime opinia, având în vedere experiența sa vastă în domeniu. Doroftei a confirmat că a fost influențat de expertiza sa, dar nu a intenționat să genereze animozitate între ei: „Dintr-o simplă vorbă, mass-media a creat subiecte de scandal. Poate că e mai bine să nu îți mai exprimi părerea”.

În final, acesta a clarificat că relația sa cu Lucian Bute nu a fost tensionată și că afirmațiile sale au fost, de fapt, un sfat bine intenționat: „Nu m-am certat niciodată cu el și am considerat că ce am spus era un sfat, nu o critică”.

RECOMANDATE

POPULARE