Tuesday, October 22, 2024
HomeSanatateingredientul secret pe care să-l adaugi când prepari cartofi noi la cuptor

ingredientul secret pe care să-l adaugi când prepari cartofi noi la cuptor

Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase pentru a încânta familia sau o persoană dragă și te simți lipsit de inspirație, iată o propunere neobișnuită: cartofi noi la cuptor, având la bază un ingredient neașteptat, folosit frecvent de către cei mai pricepuți bucătari. Aroma rezultată va fi pur și simplu încântătoare.

Rețetă de cartofi noi la cuptor: Descoperă ingredientul magic pentru un gust irezistibil
Ți-ar fi de folos să ai la îndemână o cantitate generoasă de cartofi, pentru că gustul va fi atât de apetisant, încât cu siguranță cei dragi ți vor cere porții suplimentare.

Rețeta este simplă și rapid de preparat, iar ingredientele necesare nu vor sărăci portofelul. Cu un buget modest, poți pregăti un fel de mâncare de calitate restaurant sau chiar superioară, depinzând de abilitățile tale culinare.

Vei avea nevoie de 1 sau 2 kg de cartofi, în funcție de cât de multă cantitate de cartofi noi la cuptor plănuiești să prepari, 7 căței de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, 2 legături de mărar, sare, piper și 100 de grame de unt. Ultimul ingredient – untul – va aduce un plus de aromă, fiind folosit frecvent de către maeștrii bucătăriei.

Deși ar putea părea o rețetă de cartofi la cuptor prea grasă, cu unt și ulei de măsline în același timp, nu este nevoie să te îngrijorezi. Poți ajusta cantitatea de unt sau de ulei de măsline, dar trebuie să ții cont că gustul nu va fi identic dacă elimini untul.

Prepararea cartofilor noi la cuptor este la îndemâna oricui. Primul pas este să cureți bine cartofii, de preferat cu o perie specială, pentru a te asigura că nu rămâne nicio urmă de pământ pe ei. În acest proces, coaja cartofilor se menține intactă. Apoi, cartofii se taie în sferturi sau jumătăți, conform recomandărilor de pe retetepractice.ro.

Pasul următor implică așezarea cartofilor curățați și tăiați într-o tavă de copt. Se adaugă ulei de măsline și sare, după care cartofii se amestecă bine pentru a asigura o acoperire uniformă a fiecărui cartof cu ulei și sare. Usturoiul se zdrobește cu partea lată a cuțitului și se împrăștie printre cartofi. Poți adăuga și piper, după care tava se introduce în cuptorul

preîncălzit la 180 de grade. Timpul de coacere este de aproximativ 40 sau 45 de minute.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Pentru a verifica dacă cartofii sunt coapți, poți folosi o furculiță, un chibrit sau un bețișor mic și subțire și înfige-l ușor în cartofi. Dacă sunt moi, înseamnă că sunt gata și poți opri cuptorul.

Următorul pas este să scoți tava și să lași cartofii să se răcească timp de cinci minute. La final, aceștia se ung cu unt și mărar și se servesc cu poftă. Dacă preferi cartofii mai rumeniți, îi poți lăsa la cuptor mai mult de 40 sau 45 de minute. Se pot servi la prânz sau la cină și pot fi acompaniați de brânză de vacă sau mujdei de usturoi.

RECOMANDATE

POPULARE