Un restaurant din Năvodari a creat un val de indignare după ce un turist a fost nevoit să achite o sumă exorbitantă pentru o masă în familie. Vasile, un turist din Bârlad, a avut parte de o experiență neplăcută când, venind la mare cu familia și prietenii, a ales să ia prânzul la un local sofisticat de pe litoral.
Când a primit nota de plată, a avut parte de un adevărat șoc: suma se ridica la peste 3.600 de lei, o cifră care echivala cu costul unei vacanțe întregi, relatează adevarul.ro.
Deși turistul nu a avut nicio problemă cu costul cazării, suma pe care a trebuit să o achite pentru prânz l-a lăsat fără cuvinte.
Atractivul restaurant dintr-o zonă exclusivistă i-a ispitit cu ospătari amabili care le-au oferit diverse oferte tentante. Însă, la final, suma totală a notelor de plată se ridica la 3.600 de lei, la care se adăugau și 400 de lei pentru bacșiș.
„Cu banii aceștia puteam să cumpăr trei porci și să hrănesc copiii“, a comentat Vasile, vizibil nemulțumit, enumerând produsele cele mai costisitoare din nota de plată. „Captura zilei, trei pești, 1.700 de lei.
Un ciolan, 80 de lei, porția de creveți, adică patru creveți, 80 de lei, 20 de lei un crevete, jambon 320 de lei și am mai dat și 130 de lei pe sparanghel“, a explicat turistul, recunoscând că nu a fost suficient de precaut să verifice prețurile înainte de a comanda.
Pe nota de plată erau incluse și șapte porții de cartofi prăjiți, în valoare de 147 de lei, spaghete care costau 40 de lei, și un șnițel – 42 de lei.
În ceea ce privește „captura zilei”, cel mai costisitor produs de pe nota de plată, aceasta a inclus doradă și lup de mare, pești care nu se regăsesc în fauna Mării Negre.
Cu toate acestea, pe litoralul românesc se pot găsi și alternative mai accesibile pentru prânz. În fiecare stațiune există magazine alimentare, terase, tonete cu gustări și autoserviri pentru cei care preferă o masă mai modestă.
„O porție de ciorbă de pui, de porc, de perișoare sau a la grec costă 20 de lei. Felul doi include aripioare la 12 lei suta de grame, costiță – 15 lei, cârnați – 10 lei, șnițel – 25 de lei, pulpă de pui dezosată – 14 lei.
Dacă doriți pește sau fructe de mare, fileul de șalău costă 22 de lei, scrumbia – 17 lei, crapul prăjit – 20 de lei, iar păstrăvul la grătar – 17 lei suta de grame. Nu am majorat prețurile anul acesta și nici nu avem intenția să o facem.
Ne face plăcere să spunem că la autoservirea noastră se poate mânca un prânz complet cu aproximativ 50 de lei, pe persoană“, a declarat Paul Marin, administratorul unei autoserviri din stațiunea Mamaia, pentru adevarul.ro.