Monday, October 21, 2024
HomeStiriIncredibil ce preț vor avea pepenii românești la tarabă

Incredibil ce preț vor avea pepenii românești la tarabă

Apar primele tarabe cu pepeni românești pe piață, însă într-o cantitate foarte mică și cu marfă adusă din import. Situația este generată de întârzierea recoltei de pepeni cauzată de condițiile meteo nefavorabile, ceea ce provoacă pierderi agricultorilor din România.

Chiar dacă suntem în pragul verii, vremea a rămas instabilă și neprietenoasă. După perioade de frig, furtuni și zile urâte, producătorii de pepeni se confruntă acum cu alte provocări.

Recolta este întârziată cu cel puțin două săptămâni. În această perioadă, piețele sunt inundate cu pepeni importați, ceea ce complica situația pentru agricultorii români. Pe de o parte, consumatorii devin deja obișnuiți cu pepenii străini înainte ca cei autohtoni să fie disponibili.

În plus, prețul la care pepenii autohtoni pot fi comercializați trebuie să țină cont și de prețurile concurenților din țările cu climă mai caldă, unde producția de pepeni este deja în plină desfășurare.

Estimările arată că pepenii românești vor ajunge pe piață aproximativ peste o lună, iar fermierii speră să-i vândă la un preț de 3-4 lei pe kilogram pentru a-și acoperi cheltuielile. Cu toate acestea, agricultorii sunt destul de sceptici în privința câștigurilor pe care le vor obține în acest an, având în vedere toate provocările și întârzierile cu care s-au confruntat în acest sezon.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE