Friday, October 18, 2024
HomeStiriIncredibil ce amendă riscă românii care au aer condiționat în apartament

Incredibil ce amendă riscă românii care au aer condiționat în apartament

Pentru cei care au aparate de aer condiționat în locuințele lor, există un aspect important la care trebuie să fie foarte atenți pentru a evita amenzi considerabile.

De fapt, în cazul nerespectării acestei reguli, proprietarii de aparate de aer condiționat pot fi sancționați cu amenzi. În 2019, un incident neobișnuit a avut loc în România.

O femeie din Constanța a fost dată în judecată pentru cele două aparate de aer condiționat pe care le avea în biroul ei. Ce s-a întâmplat și care a fost sancțiunea?

Riscurile amenzilor pentru proprietarii de aparate de aer condiționat
În anul 2019, o femeie din Constanța a ajuns în fața judecătorilor din cauza unui conflict cu vecinii.

Problema a izbucnit când apa rezultată din funcționarea aparatelor de aer condiționat ale femeii se scurgea chiar deasupra intrării unei firme aflată la parterul blocului. Sistemul de drenare al apei provenite din cele două aparate de aer condiționat era instalat exact deasupra ușii de intrare în clădire.

Potrivit sentinței judecătorești, citată de Antena3.ro, “În data de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul ei, creând disconfort persoanelor care intrau și ieșeau din sediul societății comerciale situat sub aparatele de aer condiționat”.

În consecință, i s-a ordonat femeii să asigure o eliminare corespunzătoare a apei rezultate din utilizarea aparatelor de aer condiționat, astfel încât să nu afecteze clădirea, facilitățile sale sau să cauzeze disconfort persoanelor care trec pe acolo.

Prin nerespectarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma funcționării aparatelor de climatizare și ignorarea măsurilor de protecție a mediului, femeia a fost considerată a avea un grad de pericol social ridicat.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Ca urmare, ea a pierdut procesul și a fost nevoită să plătească o amendă de 500 de lei pentru neplăcerile cauzate de evacuarea apei de la cele două sisteme de aer condiționat.

În verdictul judecătorilor, se menționează: “Fapta pârâtei de a ignora normele instituite de autoritățile locale cu privire la îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare

a municipiului Constanța, prin nerespectarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate din funcționarea aparatelor de climatizare, are un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, mai ales în condițiile în care a avut și consecințe, provocând formularea unei plângeri împotriva ei.”

Sourceclick.ro
RECOMANDATE

POPULARE