Sunday, October 20, 2024
HomeStiriIncredibil cât costă palatul lui Nicolae Guță din Valea Jiului

Incredibil cât costă palatul lui Nicolae Guță din Valea Jiului

Proprietatea unui palat din Petroșani, presupus a fi deținut de familia manelistului Nicolae Guță, a generat controverse din cauza prețului cerut. Vila din Valea Jiului a fost comparată ca preț cu o proprietate din Londra, fapt care a stârnit discuții aprinse.

Potrivit informațiilor furnizate de localnici, acest palat din Petroșani, presupus a aparține fratelui lui Nicolae Guță, este scos la vânzare la suma de 950.000 de euro. Anunțul a fost postat pe un site de anunțuri, promovând proprietatea ca fiind exclusivistă. Totuși, mulți localnici consideră că prețul cerut de proprietar este exorbitant având în vedere locația sa în Valea Jiului. Anunțul subliniază stilul arhitectural impresionant al clădirii și capacitatea sa de a satisface cele mai pretențioase gusturi, precizând că construcția a fost realizată cu atenție la detalii de către firme specializate în construcții arhitecturale.

“Designul interior nu face excepție de la rafinament și eleganță, impunându-se plăcut stilul arhitecturii clasice, regăsit și în unele clădiri reprezentative ale României. Elementele decorative interioare, împreună cu mobilierul din lemn masiv, se ridică la cel mai înalt standard de calitate și gust”, se menționează în anunț.

Clădirea este prezentată ca fiind potrivită pentru a fi transformată într-un hotel, loc de vacanță sau sediu de instituție. Construcția a fost finalizată în anul 2008 și se află pe un teren de 2.200 de metri pătrați, amplasat la marginea municipiului Petroșani. Suprafața construită a vilei este de 530 de metri pătrați și are un singur etaj. Dispune de patru dormitoare și șase băi, o bucătărie complet utilată, două garaje și un sistem de încălzire centralizată pe gaz. Prețul cerut pentru această proprietate a stârnit reacții intense pe platformele de socializare, generând discuții și dezbateri. Mulți utilizatori au exprimat surprinderea și criticile lor cu privire la suma solicitată, considerând-o excesivă în raport cu zona în care se află proprietatea, respectiv Valea Jiului.

Unul dintre comentariile postate pe Facebook la anunțul de vânzare a făcut o comparație cu prețurile imobiliare din alte regiuni: “Cu banii aceștia îți poți cumpăra o casă în Londra, un castel în Franța sau chiar în Germania.”

Reacțiile pe paginile de socializare au fost diverse. Unii localnici au avut păreri critice față

de designul interior al clădirii, considerându-l greoi și amestecat, cu elemente ce par a fi preluate din stilurile arhitecturale din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, specifice regiunilor balcanice. Această percepție a generat o discuție despre contrastul dintre designul interior al proprietății și așteptările actuale în materie de arhitectură și gust estetic. Pe de altă parte, au apărut și comentarii sarcastice sau ironice, sugerând că prețul solicitat pentru vilă ar fi atât de mare încât ar putea fi achitat în rate.

Sourceimpact.ro
RECOMANDATE

POPULARE