Wednesday, October 23, 2024
HomeStiriÎmprumuturi, Mașini de Colecție și Ambiții Prezidențiale: Legătura Surprinzătoare dintre Elena Lasconi...

Împrumuturi, Mașini de Colecție și Ambiții Prezidențiale: Legătura Surprinzătoare dintre Elena Lasconi și Bogatul Consilier USR Alexandru Hagi

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung și președinte al USR, se pregătește pentru o provocare politică majoră: candidatura la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, unde îi va avea ca principali rivali pe Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL) și George Simion (AUR). Ambițiile sale politice nu se opresc aici, Lasconi declarând că, dacă va câștiga, îl va propune ca premier pe Ilie Bolojan, un PNL-ist cunoscut pentru reformele sale administrative.

Elena Lasconi a împrumutat 25.000 lei de la Alexandru Hagi

În spatele acestei ascensiuni politice se află însă și sprijinul unor personaje surprinzătoare. Recent, s-a aflat că Elena Lasconi a apelat la un împrumut de 25.000 de lei de la Alexandru Nicolae Hagi, un consilier USR din Câmpulung, cunoscut pentru averea sa impresionantă și pasiunea pentru mașini de colecție. În declarația sa de avere depusă în iunie 2024, Lasconi a notat două credite la Banca Transilvania și acest împrumut privat, toate parte dintr-o strategie financiară ce vizează susținerea campaniei sale electorale.

Alexandru Hagi nu este un simplu consilier. El provine dintr-o familie extrem de bogată și influentă în zonă. Tatăl său, Emil Hagi, împărtășește pasiunea pentru mașini, ambii fiind membri activi ai Retromobil Club România. Împreună, au fondat Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung, un loc ce adăpostește o colecție unică de vehicule care spun povestea industriei auto din România. Hagi este cunoscut nu doar pentru colecția sa impresionantă de 19 autoturisme, incluzând șase ARO-uri, opt Dacii și alte mașini rare, ci și pentru implicarea sa în diverse proiecte locale, inclusiv în consiliul de administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung.

Elena Lasconi despre Alexandru Hagi: „E inimos, hotărât și profesionist”

Pe lângă vasta sa colecție auto, Hagi deține un portofoliu imobiliar considerabil, cu proprietăți în Câmpulung și București, și este descris de Elena Lasconi ca fiind „inimos, hotărât și profesionist”. Legătura lor profesională s-a cimentat în cadrul USR, unde Hagi și-a demonstrat sprijinul nu doar prin împrumuturi financiare, ci și prin promovarea activă a candidaturii Elenei Lasconi pe rețelele sociale.

Contrastul dintre averile și stilurile de viață ale celor doi este izbitor. În timp ce Elena Lasconi conduce un modest Opel din 2007, Alexandru Hagi își împarte timpul între colecțiile sale auto și diversele sale responsabilități administrative. Cu toate acestea, amândoi împărtășesc aceeași determinare de a influența scena politică din România și de a aduce schimbări semnificative în comunitățile lor.

Împrumutul obținut de Elena Lasconi de la Hagi nu este doar un simplu ajutor financiar, ci o dovadă a alianțelor și sprijinului strategic pe care și le-a construit în drumul său către președinție. Într-un peisaj politic adesea dominat de nume mari și promisiuni grandioase, parteneriatele neașteptate și sprijinul celor apropiați pot face diferența între succes și eșec. Cum se va desfășura această cursă electorală și ce rol vor juca susținătorii din umbră rămâne de văzut, însă cert este că Elena Lasconi nu este singură în această competiție.

RECOMANDATE

POPULARE