Saturday, October 19, 2024
HomeStiriGhicești cine e tânăra din imagine? Este un “tezaur” viu al românilor...

Ghicești cine e tânăra din imagine? Este un “tezaur” viu al românilor și un exemplu pentru mulți

Sofia Vicoveanca, una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară din România, rămâne o figură impresionantă pe scena muzicală, având o carieră de peste 60 de ani.

Acest talentat artist este considerat un adevărat tezaur al folclorului românesc, fiind recunoscut pentru eleganța sa și pentru contribuția sa inestimabilă la cultura națională.

### Sofia Vicoveanca – Tezaur al Folclorului Românesc

În ciuda faptului că la începutul carierei sale nu își imagina succesul enorm pe care îl va atinge, Sofia a reușit să câștige inimile românilor de-a lungul decadelor. Astăzi, ea este privită ca o emblemă a muzicii populare, având un statut de respect și apreciere în cultura românească.

Ca dovadă a impactului său, autoritățile din Suceava au decis să numească un bulevard în cinstea ei, un gest care reflectă aprecierea pentru contribuția sa la patrimoniul cultural al țării.

### O poveste de dragoste memorabilă

Sofia Vicoveanca a avut o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul său, Victor Micu, un ziarist din Suceava. Deși viața i-a despărțit mult prea devreme, amintirile lor rămân vii în inima artistei.

„Soțul meu obișnuia să spună: ‘Mie nu-mi pui smântână!’ Mă simțeam rău pentru el, știind că ciorba lui nu avea același gust ca a mea. Așa că, într-o zi, am decis să pun smântână în toată oala. I-am spus că nu am pus smântână, ci doar am albit-o cu pătrunjel, păstârnac și țelină… I-a plăcut și a cerut o porție suplimentară. Mi-a zis să fac mereu ciorba așa! A plecat dintre noi fără să afle adevărul. Dacă trebuie să spui o minciună, atunci să o păstrezi până la sfârșit!” a povestit artista.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

### Pasiuni și realizări

Sofia își dedică timpul liber scrisului de poezie, având un colț special în casa sa din Vicovul de Jos, unde își păstrează diplomele și trofeele câștigate pe parcursul carierei, alături de o impresionantă colecție de costume populare, care numără peste 58 de piese.

### Lista de realizări și detalii:

– Carieră muzicală de peste 60 de ani în domeniul folclorului românesc.
– Bulevard în Suceava, numit în onoarea sa.
– Căsătorită cu Victor Micu, ziarist din Suceava, până în 2001.
– Pasiune pentru poezie, pe lângă muzică.
– Peste 58 de costume populare în colecția personală.

RECOMANDATE

POPULARE