Cu siguranță, multora dintre noi ne-au fost dezvăluite numeroase locuri enigmatice din România, unde limitele dintre lumea naturală și cea supranaturală par să se estompeze.
De la fenomene inexplicabile care contrazic raționamentul tradițional, la situri fascinante, a căror existență este însoțită de secole de tradiții și povești populare, România este un tezaur de mistere.
Un exemplu este o pădure situată în județul Botoșani, care, încă din vremuri străvechi, induce frică și reverență printre localnici.
Este incontestabil că țara noastră este presărată cu mistere. De-a lungul timpului, numeroase locuri neobișnuite din România, unde delimitarea dintre lumea naturală și cea supranaturală pare să devină incertă și chiar să se dizolve complet, au fost aduse în prim-plan.
Indiferent dacă ne referim la anomalii ce par a sfida legea fizicii, relicve arheologice de neînțeles sau alte locuri înconjurate de un vast corpus de legende și mituri, aceste site-uri sunt prezente peste tot în țara noastră, dacă știm unde să căutăm.
Un astfel de loc neobișnuit se află în județul Botoșani. La periferia terenurilor agricole din satul Cerbu se întinde o pădure în care localnicii nu îndrăznesc nici până astăzi să pătrundă.
Această pădure este considerată, potrivit credințelor populare, a fi poarta către lumea de dincolo, și se spune că ar fi cauzat deja pierderea unei vieți. Mai exact, în pădure există gropi de noroi adânci și inexplicabile, similare faimoșilor vulcani noroioși ai țării.
O legendă spune că un boier și-a găsit sfârșitul în aceste gropi, împreună cu calul și căruța sa. Ca o așezare străveche, nu surprinde pe nimeni că localnicii au împletit în jurul pădurii adiacente satului lor o rețea bogată de mituri și povești.
Conform acestor legende, zona este blestemată și mlaștinile amenințătoare din pădure nu ezită să răpească vieți atunci când cineva se încumetă să pătrundă în acest spațiu misterios.
O poveste tristă, care a fost transmisă de-a lungul timpului, este aceea a unui boier care a fost înghițit de aceste gropi de noroi, alături de calul și căruța sa. Localnicii mai vorbesc despre o poiană ascunsă adânc în pădure, unde se presupune
că se află o gaură în pământ mult mai mare decât celelalte, răspândite prin pădure. Dacă ne lăsăm purtați de aceste narațiuni, pădurea pare a fi refugiul unui spirit malefic care răpește și omoară pe oricine are îndrăzneala de a se aventura în această zonă interzisă.
@andrey.stg09 #padureabotosani ♬ Babel (Remix) – 染哥