Tuesday, October 22, 2024
HomeStiriEste îngrozitor cum și-au bătut joc polițiștii italieni de un român

Este îngrozitor cum și-au bătut joc polițiștii italieni de un român

Un scandal de proporții a izbucnit în cadrul Poliției italiene, după ce a fost dezvăluit comportamentul inuman pe care o serie de ofițeri îl manifestau în exercitarea atribuțiilor lor.

Într-un paradox amar, tocmai aceștia, care ar fi trebuit să asigure protecția și siguranța cetățenilor, au fost identificați ca fiind instigatori la violență și cruzime.

Această situație a venit la lumină în urma unui incident care s-a produs în Verona și care a stârnit valuri de revoltă în societate.

Uluitoarea descoperire a expus comportamentul brutal al polițiștilor: cinci dintre ei au fost deja arestați la domiciliu, iar alți 17 sunt sub investigație, dar în libertate.

Acești ofițeri sunt acuzați de torturarea persoanelor pe care le-au reținut, majoritatea fiind imigranți. Printre victimele lor se numără și un cetățean român, Nicolae Daju, care trăiește pe străzile din Verona de aproape trei ani.

Într-un interviu acordat publicației Il Mattino di Padova, Nicolae a povestit în detaliu abuzul inuman la care a fost supus de către polițiști. Acesta a relatat cu îngrozire ce i s-a întâmplat în data de 14 octombrie 2022.

Nicolae a povestit că se afla la barul Primo Kilometro, în zona Fiera, unde se bucura de o bere și o cafea alături de un prieten. Însă momentul de liniște a fost brusc întrerupt de sosirea unei mașini de poliție. Doi agenți au coborât și s-au îndreptat imediat spre ei, solicitându-le actele.

Deși Nicolae le-a explicat că nu făcea nimic ilegal, polițiștii i-au cerut să se urce în mașină. Înainte de a-i permite să intre, aceștia i-au pulverizat fața cu spray cu piper, un act pe care Nicolae îl descrie ca fiind complet nejustificat.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

La secție, situația a degenerat. Nicolae a fost brutalizat, trăind un adevărat coșmar: „Unul dintre cei doi polițiști m-a prins de păr și m-a târât până la celulă.

Un polițist a intrat furios în celulă, mi-a mai pulverizat fața cu spray cu piper, apoi m-a târât peste urină. Nu am reacționat pentru că mi-a fost frică. Cum se poate reacționa în acele condiții?”

Dezvăluirile lui Nicolae continuă, acesta amintindu-și cu durere de umilințele suferite: „Trebuia să merg urgent la baie. Am încercat să atrag atenția unui polițist făcând gesturi prin peretele transparent. Mi-au spus că nu se poate să merg la baie și că va trebui să fac pe jos. Sigur, am stat într-un colț și mi-am făcut nevoile.

Din păcate, m-au pedepsit pentru asta. De îndată ce am terminat, un polițist a intrat furios în celulă, mi-a mai pulverizat fața cu spray cu piper, apoi m-a târât peste urină. Când m-am ridicat, un agent m-a lovit cu pumnul în ficat”.

După câteva ore de tortură și batjocură, Nicolae a fost eliberat „după ora 21:00. M-au condus până la ușă și mi-au dat drumul”.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE