Friday, October 18, 2024
HomeStiriDe ce a dispărut Dan Bordeianu din showbiz. Unii ar vrea să...

De ce a dispărut Dan Bordeianu din showbiz. Unii ar vrea să aibă norocul lui, dar el a fugit din cauză că…

Au trecut două decenii de la lansarea primei telenovele românești, *Numai iubirea*, un moment care a captivat publicul românesc și a adus în atenție actori precum Dan Bordeianu și Adela Popescu. La acea vreme, povestea lor de dragoste din serial s-a transformat într-una reală, însă timpul a trecut, cei doi s-au despărțit, iar în timp ce Adela Popescu a rămas în lumina reflectoarelor, Dan Bordeianu a ales să se retragă din showbiz. Dar ce l-a determinat pe actor să se îndepărteze de faima care i-a adus atâta succes?

### De ce Dan Bordeianu a decis să se retragă
Dan Bordeianu a fost unul dintre cei mai apreciați actori ai generației sale, cu roluri memorabile care l-au propulsat rapid în centrul atenției publicului. În perioada de glorie a telenovelelor românești, actorul avea numeroși fani, însă acest succes neașteptat l-a copleșit, determinându-l să se retragă din lumina reflectoarelor. Într-un interviu recent pentru emisiunea *Întrebarea Mesei Rotunde*, actorul a explicat motivele care l-au împins să facă acest pas.

„Am lucrat foarte mult în acea perioadă, filmam câte 15-16 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, timp de trei ani. Mă simțeam copleșit de toată această atenție. Îmi amintesc un moment când mă întorceam acasă și, pe o distanță de doar câțiva metri, am fost oprit de mai multe persoane care voiau să mă felicite. Erau foarte amabili, dar eu nu știam cum să reacționez. Nu mi-a plăcut acea faimoasă atenție”, a povestit Bordeianu.

El a recunoscut că, deși a fost recunoscător pentru succesul său, faima de acel nivel l-a făcut să se simtă inconfortabil, mai ales când nu era legată direct de munca sa artistică. Actorul a explicat că, deși se simțea confortabil pe scenă, reacțiile exagerate ale publicului atunci când apărea pur și simplu îl făceau să nu înțeleagă ce se întâmplă.

### O alegere de suflet: teatrul
Decizia de a ieși din showbiz nu a însemnat o renunțare la cariera sa de actor. Dan Bordeianu și-a găsit refugiu pe scena teatrului, unde se simte mult mai în largul său. De-a lungul anilor, el a continuat să joace în numeroase piese și filme, cel mai recent proiect fiind filmul *Libertate*. Deși a renunțat la faima comercială, Bordeianu a folosit notorietatea dobândită pentru a atrage publicul către teatru, unde se poate concentra pe ceea ce consideră esențial în profesia sa: calitatea actului artistic.

„Marketingul din acea perioadă se axa mai mult pe vacanțe, celebritate, bani și apariții pe coperțile revistelor, nu pe calitatea meseriei. Îmi doream să fac parte dintr-un alt tip de discuție, așa că am ales teatrul”, a explicat actorul.

Dan Bordeianu a reușit astfel să găsească un echilibru între pasiunea pentru actorie și dorința de a trăi o viață mai liniștită, departe de presiunea faimei excesive.

RECOMANDATE

POPULARE