Friday, October 18, 2024
HomeStiriDavid Popovici a renunțat la mașinile de la Ion Țiriac. Cum motivează...

David Popovici a renunțat la mașinile de la Ion Țiriac. Cum motivează gestul: „Nu pot să…

Decizie neașteptată din partea lui David Popovici! Tânărul înotător român a hotărât să renunțe la mașinile de lux primite din partea lui Ion Țiriac, un gest care a surprins pe toată lumea. Dar ce a determinat această alegere și ce vehicul folosește acum campionul?

### David Popovici a impresionat din nou prin modestie

La un eveniment recent, David Popovici a dezvăluit că nu va utiliza niciuna dintre mașinile de lux primite de la Ion Țiriac, deși acestea au fost oferite ca recunoaștere a performanțelor sale și a medaliilor obținute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris. În loc să opteze pentru un autoturism de lux, înotătorul a explicat că preferă să conducă un vehicul discret, evitând atenția nedorită.

„Nu pot să conduc o mașină care atrage prea mult atenția, așa că prefer să folosesc mașina mea obișnuită. Este un Audi A3 vechi de 10 ani, care se integrează perfect în trafic. În plus, mai merg și cu autobuzul din când în când. E un lucru de care sunt mândru, să pot spune că am o mașină complet obișnuită, cu 105 cai putere,” a declarat David Popovici la Radio ZU.

### Premii și recunoaștere pentru performanțele olimpice

David Popovici și alți sportivi români care au obținut medalii la Jocurile Olimpice de la Paris au fost recompensați de Fundația Țiriac cu mașini personalizate. Totuși, în cazul lui Popovici, dorința de a rămâne modest l-a determinat să continue să folosească vehiculul său vechi, chiar dacă a fost văzut la volanul unei mașini de lux în valoare de 200.000 de euro, care însă aparținea unui prieten.

### Posibilitatea unei rente viagere

David Popovici ar putea beneficia de o rentă viageră după retragerea din carieră, conform legislației românești. Legea nr. 60 din 2000 stipulează că sportivii care au câștigat medalii la competiții internaționale importante pot primi o rentă viageră, echivalentă cu 1,5 salarii medii brute pe economie. Cu un salariu mediu brut de 8.355 de lei în România, valoarea maximă a acestei rente ajunge la 16.635 de lei.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Pentru performanțele sale la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, David Popovici ar putea primi și o recompensă de 200.000 de euro de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), alăturându-se altor mari campioni români care beneficiază de această formă de recunoaștere, precum Nadia Comăneci și Elisabeta Lipă.

David Popovici continuă să impresioneze nu doar prin performanțele sale sportive, ci și prin simplitatea și modestia de care dă dovadă în viața de zi cu zi.

RECOMANDATE

POPULARE