Monday, October 21, 2024
HomeStiriDavid Popovici a renuntat la Facultatea de Psihologie . Nimeni nu se...

David Popovici a renuntat la Facultatea de Psihologie . Nimeni nu se aștepta! Motivul pentru care sportivul a luat această decizie radicală!

David Popovici a decis să renunțe la Facultatea de Psihologie

În urmă cu un an, David Popovici își începea drumul academic la Facultatea de Psihologie, dorindu-și să îmbine succesul său sportiv cu educația. După ce a reușit să treacă cu brio examenul de Bacalaureat, în 2023, campionul la natație a făcut primul pas spre aprofundarea cunoștințelor în domeniul psihologiei, o disciplină care îl fascinează. Cu toate acestea, antrenamentele intense necesare pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris l-au forțat să își înghețe studiile.

Decizia surprinzătoare a lui Popovici vine odată cu începutul noului an universitar, când sportivul a anunțat că nu se va întoarce la Facultatea de Psihologie, alegând în schimb să se transfere la Facultatea de Asistență Socială. Motivele sale sunt bine întemeiate: deși pasiunea sa pentru psihologie rămâne intactă, el consideră că poate studia acest domeniu în mod independent, prin lectură și documentare personală. Așa cum a explicat într-un interviu pentru Digi24, alegerea sa de a se concentra pe Asistența Socială vine din dorința de a învăța cum să ajute mai bine copiii și persoanele vulnerabile.

„Am realizat că pot învăța foarte mult despre psihologie pe cont propriu, fie prin citit, fie prin simplă documentare. De aceea am ales să mă transfer la Asistență Socială”, a declarat Popovici.

Angajamentul său față de cauze umanitare și sociale este unul emoționant și profund. David Popovici își dorește să contribuie cu toate resursele pe care le are la dispoziție pentru a sprijini copiii care au nevoie de ajutor. „Nu este vorba despre mine, ci despre binele pe care îl pot face pentru cei care au nevoie. Este despre cum fiecare dintre noi, prin gesturi mici, poate schimba vieți.”

Cu toate acestea, sportivul nu neagă provocările cu care se confruntă în încercarea de a găsi un echilibru între antrenamentele sale riguroase și studiul academic. Deși admite că acest lucru nu este ușor, Popovici nu se lasă copleșit de dificultăți, considerând că greutățile sale nu se compară cu suferințele celor pe care vrea să-i ajute. „Nu e ușor să îmbin viața sportivă cu studiile, dar nici nu am dreptul să mă plâng, având în vedere prin ce trec acei copii,” a adăugat sportivul.

În 2024, la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a reușit să câștige medalii de aur și bronz, iar după această performanță remarcabilă, sportivul intenționează să doneze o parte din câștigurile sale în scopuri caritabile, continuând astfel să își folosească succesul pentru a face bine în comunitate.

Decizia lui David Popovici de a renunța la Facultatea de Psihologie și de a se dedica Asistenței Sociale reflectă nu doar maturitatea sa, ci și un profund simț al responsabilității față de cei care au nevoie de sprijin. Popovici își dorește să fie un exemplu de implicare, demonstrând că adevăratele valori umane se măsoară prin contribuția adusă celor mai puțin norocoși.

RECOMANDATE

POPULARE