Wednesday, October 23, 2024
HomeStiriDan Diaconescu rupe tăcerea: 'Totul este o înscenare judiciară!' - Adevărul din...

Dan Diaconescu rupe tăcerea: ‘Totul este o înscenare judiciară!’ – Adevărul din spatele acuzațiilor și jocurile de culise care i-au ruinat cariera

Într-un moment exploziv, Dan Diaconescu, fostul magnat al televiziunii românești, a ales să vorbească deschis despre situația sa judiciară. Într-un mesaj, Diaconescu acuză că este victima unei înscenări judiciare, orchestrată de așa-numitul „stat paralel”, în scopul de a-i împiedica revenirea pe scena publică. „Nu am făcut niciodată sex cu o minoră”, susține ferm Diaconescu, dezvăluind detalii despre un complot care i-ar fi fost pus la cale.

Acuzații grave: Un dosar controversat

Dan Diaconescu este acuzat de procurori că ar fi întreținut relații sexuale cu două surori minore în perioada 2020-2021, iar faptele ar fi fost filmate cu scopul de a-l șantaja. Aceste înregistrări, potrivit procurorilor, sunt folosite ca probe în procesul său, însă Diaconescu afirmă că sunt false și realizate prin tehnologia deep fake. „Nu apar în nicio secvență video făcând sex cu o minoră, pentru simplul motiv că nu am făcut niciodată sex cu vreo minoră”, insistă el.

Jurnalistul acuză o conspirație și presiuni asupra martorilor

Dan Diaconescu susține că trei martori cheie din dosarul său, cunoscuți sub pseudonimele Mizu, Dicu și Pisica, au fost șantajați și obligați să depună mărturie împotriva lui. Aceștia ar fi fost amenințați și forțați să declare că filmările compromițătoare sunt autentice, în schimbul promisiunilor de eliberare din închisoare. Diaconescu consideră că mărturiile acestora au fost obținute sub presiune și manipulații, iar dacă adevărul va ieși la lumină, procurorii ar putea rămâne fără probele cheie.

„Mi-au deschis dosar după întâlnirea cu George Simion”

Diaconescu subliniază că acuzațiile împotriva sa au apărut imediat după o întâlnire cu liderul politic George Simion și în contextul în care își pregătea revenirea în televiziune. El sugerează că aceste evenimente nu sunt întâmplătoare, ci fac parte dintr-un plan mai amplu de a-l împiedica să revină în viața publică și politică. „Mi-au prelungit interdicția de a face presă și politică, cu încă 2 ani, până la 20 februarie 2025!”, afirmă Diaconescu.

Adevărul va ieși la iveală? Procesul urmează să înceapă

Audierea martorilor în dosarul lui Dan Diaconescu este programată să aibă loc în câteva zile, iar declarațiile acestora ar putea schimba cursul procesului. Diaconescu face apel la martori să dezvăluie adevărul și să expună presiunile exercitate asupra lor. „Vor recunoaște că filmările sunt trucaje deep fake și că au fost forțați să mintă?”, se întreabă jurnalistul.

Pe 4 septembrie, Dan Diaconescu așteaptă ca martorii să depună mărturie sub jurământ la Judecătoria Constanța, moment care ar putea schimba radical direcția cazului. Până atunci, el continuă să se apere public, asumându-și riscul de a încălca interdicțiile impuse de instanță. „Chiar și trucată, filmarea NU conține nici măcar un cadru în care eu să apar împreună cu o altă persoană”, adaugă el.

Un proces cu implicații majore

Dan Diaconescu, un nume controversat și un personaj cunoscut pentru lupta sa împotriva sistemului, se află acum în fața unui proces care ar putea avea implicații majore nu doar pentru cariera sa, ci și pentru imaginea justiției din România. Așteptând cu nerăbdare debutul procesului, Diaconescu încheie mesajul său cu o invitație: „Nu ratați procesul care începe, fiindcă nici nu știți ce pierdeți!”.

RECOMANDATE

POPULARE