Saturday, October 19, 2024
HomeStiriCu ce se ocupă Fostul Principe Nicolae. S-a născut în Elveția și...

Cu ce se ocupă Fostul Principe Nicolae. S-a născut în Elveția și locuiește în România de 10 ani: „Este al treilea sezon de când am început această activitate”

Fostul principe Nicolae trăiește în România de zece ani, unde a înființat propria afacere și se implică activ în diverse inițiative. Deși a primit titlul de prinț din partea regelui Mihai I al României în 2010, acesta a fost retras în 2015.

Originar din Elveția, dar stabilit în România, fostul principe se consideră acasă în țara noastră și promovează cu pasiune tradițiile și istoria locală. Într-un interviu acordat revistei OK! Magazine, el a discutat despre proiectele sale curente.

Printre inițiativele notabile ale Asociației Principelui Nicolae se numără:

– **„Codrii de Mâine”**, un proiect dedicat plantării unui milion de copaci în zone afectate de alunecări de teren.
– **„Istoria Regalității în Școli”**, o inițiativă prin care vizitează școli și licee pentru a discuta cu tinerii despre istoria regalității românești.

Fostul principe a explicat: „Activitatea noastră se concentrează pe familie și pe asociația noastră caritabilă, unde derulăm proiecte în educație și protecția mediului. De asemenea, apreciem tradițiile și patrimoniul românesc, promovând brandurile autohtone, portul popular, istoria și realizările din țara noastră.”

În plus față de activitățile sale asociative, fostul principe este și apicultor, așteptând cu nerăbdare recolta de miere din acest sezon. „Este al treilea an de când am început această activitate. Am învățat multe pe parcurs, descoperind importanța albinelor. Am întâlnit mulți apicultori în călătoriile mele prin România, ceea ce mi-a stârnit curiozitatea și m-a determinat să cercetez mai mult, dând naștere unei noi pasiuni. Aștept cu entuziasm recolta din acest an,” a declarat el.

Fostul principe Nicolae are trei copii. Din căsătoria cu Alina-Maria, are o fetiță pe nume Maria-Alexandra, născută în toamna lui 2020. De asemenea, are o fetiță, Iris Anna, născută pe 9 februarie 2016, din relația sa cu Nicoleta Cîrjan, care a influențat retragerea titlului său princiar. În 2019, un test de paternitate a confirmat relația, iar Nicolae și-a asumat responsabilitățile legale.

RECOMANDATE

POPULARE