Friday, October 18, 2024
HomeStiriCercetătorii au descoperit cum combați semnele de îmbătrânire

Cercetătorii au descoperit cum combați semnele de îmbătrânire

Cine nu ar dori să contracareze efectele îmbătrânirii? Acesta este un obiectiv universal pe care oamenii de știință par să-l apropie de realitate prin descoperirea unui supliment alimentar cu potențial în acest sens.

Centrul studiului a fost proteina Menin, cu rol în hipotalamus, o zonă a creierului care mediază procesul de îmbătrânire fizică.

Aceasta reglează neuroinflamația, care tinde să crească odată cu trecerea timpului și contribuie la accelerarea proceselor legate de îmbătrânire, atât la nivelul creierului, cât și în restul organismului.

Echipa de cercetare a lucrat cu șoareci modificati genetic pentru a avea un nivel scăzut al proteinei Menin. În urma experimentelor, au dedus că un anumit supliment ar putea atenua semnele de îmbătrânire la majoritatea indivizilor.

Mai specific, studiul a relevat că diminuarea proteinei Menin ar putea fi un factor crucial în procesul de îmbătrânire. În plus, un supliment alimentar numit D-serină pare a avea potențialul de a inversa această situație la șoareci.

“Presupunem că scăderea nivelului de Menin în hipotalamus odată cu înaintarea în vârstă poate fi un factor determinant al îmbătrânirii. Menin ar putea fi proteina cheie care leagă factorii genetici, inflamatorii și metabolici ai îmbătrânirii.

D-serina este un candidat terapeutic promițător pentru declinul cognitiv”, a declarat Lige Leng, de la Universitatea Xiamen din China, și autorul studiului.

Reducerea nivelului de Menin la șoarecii tineri a condus la o creștere a neuroinflamației hipotalamice și a indicatoarelor de îmbătrânire, precum diminuarea masei osoase și subțierea pielii, declinul cognitiv și o scădere modestă a duratei de viață.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Cercetătorii au mai descoperit că scăderea Menin determină o diminuare a nivelului de aminoacid D-serină, un neurotransmițător regăsit în alimente precum soia, ouă, pește și nuci, disponibil și sub formă de supliment alimentar.

“La șoarecii în vârstă, nivelul de Menin din hipotalamusul ventromedial (VMH) a scăzut, contribuind la fenotipurile de îmbătrânire sistemică și la deficitele cognitive.

Efectele Menin asupra îmbătrânirii sunt mediate de modificări neuroinflamatorii și de semnalizarea căilor metabolice, însoțite de deficiența de D-serină în VMH. Restabilirea nivelului de Menin în VMH a inversat fenotipurile legate de îmbătrânire”, a explicat Leng.

RECOMANDATE

POPULARE