Gătitul cu ulei poate prezenta diverse provocări: poate genera prea mult fum, poate sări din tigaie sau, după ce ai terminat de gătit, nu știi ce să faci cu el, având în vedere că nu este recomandat să-l arunci în chiuvetă. Dar, nu te îngrijora, avem soluția pentru aceste obstacole!
Atunci când prăjești ceva în tigaie, poate fi dezagreabil să se producă stropi de ulei fierbinte. Nu doar că aceștia te pot arde, dar pot sări și pe aragaz, blatul de lucru sau pe pereți, transformând bucătăria într-o adevărată zonă de dezastru.
Rezultatul poate fi un efort de curățenie care durează mai mult decât procesul de gătit în sine, făcându-te să te gândești de două ori înainte să prăjești din nou. Din fericire, avem o soluție ingenioasă pentru a preveni sâsâitul și săritul uleiului, untului sau unturii din tigaie: tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de sare!
Cu acest truc în minte, bucătăria ta va rămâne curată chiar și după gătitul unui simplu ou ochi. Dar acum apare o nouă întrebare: ce faci cu uleiul rămas după gătit?
Bineînțeles, nu este recomandat să îl arunci în chiuvetă. Ai la dispoziție două soluții: fie îl depozitezi într-o sticlă și îl duci la centrul de reciclare, fie îl scurgi într-o folie de aluminiu.
Folia de aluminiu este rezistentă la temperaturi ridicate, deci nu există motive de îngrijorare. Pentru a utiliza această metodă, taie o bucată de folie de aluminiu care să fie suficient de mare pentru a acoperi diametrul unei sită.
Apoi, așază folia în chiuvetă și presează-o în zona de scurgere, astfel încât uleiul să se colecteze în centru, evitând astfel scurgerea lui pe pereții chiuvetei. Plasează sita deasupra foliei și folosește-o pentru a separa alimentele de ulei.
În final, împăturește cu grijă folia de aluminiu care conține uleiul rămas și arunc-o. Această tehnică funcționează cu orice tip de ulei, indiferent dacă este vorba de ulei de floarea soarelui sau de grăsime de șuncă.