Thursday, May 15, 2025
HomeUtileCe sa faci pentru ca ouăle să nu mai crape în timpul...

Ce sa faci pentru ca ouăle să nu mai crape în timpul fierberii

Cu siguranță ne-am confruntat cu dezamăgirea de a vrea să fierbem un ou, doar pentru a-l vedea spărgându-se în apa fierbinte. În locul unei mese rapide și satisfăcătoare, ne aflăm în fața unei situații frustrante.

Cu toate acestea, există o soluție simplă și la îndemâna tuturor pentru a preveni acest lucru, despre care doar câțiva dintre noi sunt conștienți! Acesta este un ingredient obișnuit pe care îl avem cu toții în bucătărie: sarea!

Fie că ne grăbim sau că ajungem acasă târziu și ne dorim ceva ușor și rapid de preparat, oul fiert este adesea soluția la care apelăm.

Mariana Moculescu, despre revelația trăită după nașterea Nidiei: „Am simțit că a venit pe lume cu...

Mariana Moculescu, revelația trăită după nașterea Nidiei: „Am știut că e un dar divin” Mariana Moculescu, fosta prezentatoare de știri de la Antena 1 și...

Ce a făcut Dragoș Bucur în absența Danei Nălbaru: „O combinație la care nici nu m-aș...

Dragoș Bucur și-a surprins recent fanii cu o postare inedită, prin care a arătat o latură mai puțin cunoscută a sa: talentul culinar. Rămas...

A strălucit în zeci de filme, apoi a dispărut din lumina reflectoarelor. Ce s-a petrecut cu...

Constantin Diplan, una dintre figurile emblematice ale teatrului și cinematografiei românești din perioada comunistă, a strălucit pe scenă și pe marele ecran timp de...

Ce fel de tată este, de fapt, Claudiu Bleonț. Adevărul a ieșit la iveală după incidentul...

Adevărul despre Claudiu Bleonț ca tată. Ce s-a aflat după scandalul de la Premiile Gopo Scandalul în care a fost implicat Claudiu Bleonț și fiica...

Dar cine nu s-a confruntat cu enervanta situație în care coaja oului se sparge în timp ce acesta fierbe? Pentru a ne asigura că acest incident nu se va mai repeta, avem la dispoziție un truc incredibil de simplu!

Acest “truc” salvator implică utilizarea unui ingredient banal prezent în orice bucătărie: sarea! Da, incredibil, dar sarea este ingredientul secret care ne va asigura că ouăle noastre nu se vor mai sparge în timpul fierberii.

Mecanismul prin care sarea ne ajută să evităm acest inconvenient are legătură, cel mai probabil, cu presiunea apei în care fierb ouăle. Sarea pare să ajusteze presiunea apei astfel încât să împiedice pătrunderea acesteia în interiorul oului, fenomen care cauzează de obicei spargerea acestuia.

Însă sarea nu ne ajută doar să evităm spargerea oului în timpul fierberii, ci este un aliat de nădejde și atunci când dorim să decojim oul.

Mai exact, sarea face ca decojirea oului să devină o activitate mult mai simplă și mai puțin timp consumatoare.

Așadar, utilizarea sării în timpul fierberii ouălor se dovedește a fi un truc util, nu doar pentru prevenirea spargerii lor, ci și pentru a ne ușura munca atunci când dorim să le decojim.

Sourceclick.ro
RECOMANDATE

POPULARE

VEZI SI...