Saturday, October 19, 2024
HomeStiriCe s-a întâmplat cu îndrăgitul actor Mircea Diaconu

Ce s-a întâmplat cu îndrăgitul actor Mircea Diaconu

Mircea Diaconu este un nume de referință în lumea teatrului românesc, fiind primul actor din țară care a devenit liber-profesionist. În cariera sa extraordinară, a avut ocazia să joace alături de celebrități de la Hollywood, însă consideră că adevărata bogăție nu constă în recompensele financiare, ci în aprecierea publicului. Casătorit de 43 de ani cu actrița Diana Lupescu, cei doi au împreună doi copii. În prezent, Mircea Diaconu este parlamentar, având o viață plină de experiențe captivante pe care le-a împărtășit cu umor și talent scriitoricesc într-un interviu recent pentru revista VIVA!.

În cadrul interviului, Diaconu a dezvăluit că a ales să trăiască o viață mai liniștită la țară, petrecând cea mai mare parte a timpului într-un loc liniștit lângă București. La întrebarea despre cum percepe venirea primăverii, actorul a răspuns cu un aer jovial: “E… ca la toată lumea, firește. Noi, plantele și animalele, ne luăm fiecare un nou start. Încă din copilărie, privirea mea era fascinată de topirea zăpezii și reapariția pământului. Și acum, când simt acel vânticel aromat de primăvară, știu că a sosit.”

Mircea Diaconu a vorbit și despre decizia de a se retrage la țară, menționând că, deși a călătorit mult, întotdeauna s-a întors în locul natal. În ciuda absenței părinților, el și fratele său au decis să continue să gospodărească moșia familială: “Avem găini, așteptăm să fete vaca acum. Plătim o vecină să aibă grijă de găini, să strângă ouăle și toate astea, și mergem mai departe.”

Când a fost întrebat despre rolurile sale multiple – actor, profesor de actorie, director de teatru, scriitor, senator, ministru al Culturii, candidat la Președinție, europarlamentar – Diaconu a răspuns cu umor: “Șoferia. Sunt foarte bun șofer și în tot acest timp fac foarte multe alte lucruri, care nu intră în genul acesta de definiri. […] Profesia mea e Diaconu. În tot acest timp de profesii, de obligații rămân Diaconu.” Acest răspuns subliniază tenacitatea și autenticitatea sa, fără a lăsa vreuna dintre funcțiile sale să îi schimbe esența.

Sourceviva.ro
RECOMANDATE

POPULARE