Monday, October 21, 2024
HomeStiriCe etnie are Valeriu Gheorghiță. Doar apropiații au știut acest amănunt despre...

Ce etnie are Valeriu Gheorghiță. Doar apropiații au știut acest amănunt despre originile soțului Monicăi Bîrlădeanu

Valeriu Gheorghiță, recent căsătorit cu Monica Bîrlădeanu, a captat atenția nu doar prin cariera sa, ci și prin aspectele mai puțin cunoscute ale vieții sale personale. O informație interesantă despre el este originea etnică, un detaliu cunoscut doar de cei apropiați.

### Originea lui Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță au spus „DA” sâmbătă, 5 octombrie 2024, într-o ceremonie organizată la Palatul Snagov, la care au participat numeroase vedete din lumea artistică, precum Andreea Marin, Andreea Raicu, Adelina Pestrițu, Gina Pistol și Smiley.

În cadrul dansului mirilor, cuplul a ales să interpreteze două melodii, una dintre ele fiind machedonească, ceea ce a dus la descoperirea etniei lui Valeriu Gheorghiță – el este, de fapt, machedon. Această etnie face parte din comunitatea aromână, un grup etnic romanic cu rădăcini în zona Balcanilor.

### Machedonii: O comunitate cu tradiții

Machedonii, sau aromânii, se remarcă printr-o istorie bogată și tradiții specifice. Aceștia s-au migrat în diverse colțuri ale lumii, dar au reușit să păstreze cultura și obiceiurile. Vorbesc o limbă romanică, asemănătoare cu română, dar cu trăsături fonetice și lexicale distincte. În România, comunitățile aromâne sunt întâlnite în special în sudul țării, iar mulți dintre ei se consideră români.

Valeriu Gheorghiță și Monica Bîrlădeanu formează un cuplu admirat în România, iar căsătoria lor a stârnit interesul presei și al publicului. Revelația că medicul este machedon nu este doar un detaliu biografic; aceasta contribuie la identitatea sa culturală și socială. Machedonii sunt cunoscuți pentru valorile familiale puternice și respectul față de tradiții, aspecte ce se reflectă în relația sa cu Monica Bîrlădeanu.

RECOMANDATE

POPULARE