Tuesday, October 22, 2024
HomeStiriCe avere a strâns Leonard Doroftei în întreaga lui carieră. Motivul pentru...

Ce avere a strâns Leonard Doroftei în întreaga lui carieră. Motivul pentru care și-a luat un job normal în Canada: „Aveam de toate, dar nu aveam nimic”

Leonard Doroftei este unul dintre cei mai renumiți boxeri din România, având o carieră impresionantă începută în 1984, la vârsta de 14 ani. Talentul său natural și dedicarea l-au propulsat spre succes, aducându-i numeroase titluri importante și câteva sume considerabile. Iată cât a reușit să acumuleze Leonard Doroftei de-a lungul carierei sale.

Cariera de boxer a lui Leonard Doroftei a început în 1984, când s-a alăturat clubului Prahova Ploiești. La doar doi ani distanță, a câștigat titlul național la juniori, pe care l-a păstrat până în 1988. Între 1992 și 1997, Doroftei a obținut cinci titluri naționale la seniori, precum și două medalii de bronz – prima la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 și a doua la Atlanta în 1996.

În 1995, el a devenit campion mondial și, în anii 1996 și 1997, a câștigat titlul de campion european. Anul 2002 a marcat o altă realizare remarcabilă, când a devenit campion mondial profesionist la categoria semi-ușoară în cadrul WBA.

Cariera sa s-a încheiat în 2004, după două decenii în care a câștigat 22 din cele 24 de meciuri de la profesioniști și 239 din 154 de meciuri de amatori. Deși a obținut numeroase medalii și trofee, Leonard a declarat recent că suma totală câștigată din box a fost sub un milion de dolari.

„După fiecare meci, nu primești bani direct; totul se face prin cecuri care ajung direct în bancă. Am strâns câteva sute de mii de dolari, dar nu mai mult. Aproape de un milion, da!”, a mărturisit Doroftei.

### Motivele alegerii unui nou drum în Canada

Leonard Doroftei a decis să se retragă din box în 2004, gânduri care au început să se contureze încă din 2003, după ce și-a pierdut titlul mondial din cauza unor probleme de greutate. Această perioadă a fost una plină de sacrificii, iar antrenamentele intense l-au afectat profund.

În 2019, a ales să se mute în Canada cu familia, o decizie pe care o consideră benefică, ajutându-l să se regăsească departe de frustrările și nedreptățile întâlnite în România. După 20 de ani de la retragerea sa, Doroftei a recunoscut că nu a beneficiat de sprijinul și promovarea necesare, rămânând cu doar 30-35% din câștigurile sale din box.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

„După ce am plătit cheltuielile și am împărțit banii cu Interbox, aproape nu mi-a rămas nimic. Alții au câștigat milioane din lupte, deoarece erau promovați. Eu am fost aruncat în America fără sprijin. Nu am obținut cât meritam pentru spectacolul pe care l-am oferit”, a declarat Leonard, evidențiind dificultățile întâmpinate în cariera sa.

RECOMANDATE

POPULARE