Tuesday, October 22, 2024
HomeStiriCântăreața Mioara Velicu dă muzica populară pe Manele

Cântăreața Mioara Velicu dă muzica populară pe Manele

Mioara Velicu, venerabilă interpreta de muzică populară, împlinește frumoasa vârstă de 80 de ani, fiind totodată celebrată pentru 60 de ani de carieră. Artista este cunoscută și apreciată pentru talentul său, iar recent a împărtășit gândurile sale referitoare la muzica de petrecere și posibilele colaborări cu interpreți de manele.

În ciuda vârstei și a genului muzical pe care îl reprezintă, Mioara Velicu nu ezită să încante publicul cu muzică de petrecere. Deși nu ar scoate un album cu manele, aceasta a admis că are câteva piese favorite din acest gen muzical.

Interpreta de muzică populară a mărturisit că se bucură de a cânta muzică de petrecere la evenimente, remarcând că acest gen muzical a reușit să reziste de-a lungul decadelor.

„În universul muzical, fiecare gen are locul său propriu. Dacă genuri precum manelele au reușit să reziste în timp, asta înseamnă că publicul le apreciază. Muzica populară a rezistat întotdeauna, iar oamenii nu se vor dezice niciodată de ea.

Există interpreți de muzică ușoară care, la petreceri, aleg să cânte muzică populară. De asemenea, există cântăreți de manele care dețin voci frumoase și interpretază melodii antrenante, care incită lumea să se ridice și să danseze. Nu sunt împotriva acestui gen, îmi face plăcere să cânt astfel de muzică, mai ales după ora 3 dimineața”, a declarat Mioara Velicu pentru Fanatik.ro.

Artista de muzică populară a povestit că a avut oportunitatea să colaboreze în turnee cu diverși interpreți de manele, inclusiv Vali Vijelie, cu care a avut o relație de lucru excelentă. Mioara Velicu a precizat că ar accepta să interpreteze manele, dar nu ar înregistra propriile sale piese în acest gen.

„Aș interpreta manele, dar nu aș înregistra un album cu ele. Aș cânta manelele altora, pentru a crea o atmosferă de petrecere. Îmi plac foarte mult Nicolae Guță, Vali Vijelie, Jean de la Craiova. Melodiile lor pot fi interpretate de oricine are talent vocal. Am avut plăcerea să particip în turnee alături de Vali Vijelie și de alți soliști de muzică de petrecere. Ne-am înțeles extraordinar și publicul a apreciat spectacolul”, a adăugat Mioara Velicu.

Artista nu se opune noului val de cântăreți de manele, cum ar fi Jador

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

, Bogdan Mocanu sau Tzancă Uraganu, care sunt foarte apreciați de tânără generație. A recunoscut că un interpret de muzică de petrecere trebuie să muncească mult pentru a lansa hituri continuu pe scena muzicală.

„Pentru a cânta manele, trebuie să o faci la fel de bine sau chiar mai bine decât Nicolae Guță sau Vali Vijelie. Pentru a reuși în acest gen, trebuie să depui multă muncă. O melodie de muzică populară rezistă de-a lungul anilor, în timp ce manelele sunt consumate rapid. Interpreții de manele trebuie să lanseze constant hituri și să muncească intens.

Jador, Bogdan Mocanu și Tzancă Uraganu sunt foarte solicitați și au multe vizualizări, astfel că plac publicului. Nu mă opun lor. Dacă mi s-ar cere, aș interpreta melodiile din repertoriul lor. Peste 90% din public apreciază acest gen muzical”, a mai dezvăluit Mioara Velicu.

De asemenea, celebra interpretă a recunoscut că are câteva manele preferate și a menționat că acest gen muzical îi place, cântând uneori muzică de petrecere, chiar dacă aceasta a fost criticată de colegii de breaslă.

„Îmi place foarte mult Nicolae Guță, melodia ”Tatăl meu” este foarte frumoasă. De asemenea, îmi place și piesa ”Mi s-a despotcovit calul”. Toată lumea o cântă, dar la baza ei este muzica populară. Nu aș putea renunța la muzica populară.

Chiar dacă am fost criticată de colegi sau de media, nu voi renunța la cântecele mele. Niciodată nu mă voi dezice de costumul popular și de cântecele mele. Dacă acestea creează atmosferă, atunci așa să fie. Dacă noi, artiștii, putem interpreta bine aceste piese, de ce să nu o facem?”, a conchis Mioara Velicu în discuția cu Fanatik.ro.

Sourcewowbiz.ro
RECOMANDATE

POPULARE