Tuesday, October 22, 2024
HomeStiri„Bunica mea m-a învățat această rețetă veche, este o masă practică și...

„Bunica mea m-a învățat această rețetă veche, este o masă practică și foarte gustoasă

Nu voi ascunde faptul că acest preparat este delicios, deși nu se poate spune că este și cel mai sănătos. După ce am gătit un alt fel de mâncare, am rămas cu multă șuncă și nu știam cum să o valorific. Așa că am decis să o transform într-o lasagna specială, inspirată de rețeta de Pui Cordon Bleu, dar mult mai simplu de preparat. Iată cum poți să o faci și tu!

### Ingrediente necesare pentru lasagna cu șuncă și pui
Pentru a pregăti acest preparat, ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 1 pachet (225 g) foi de lasagna
– 1,5 căni de unt
– 1 pachet (225 g) brânză cremă (la temperatura camerei)
– 1/2 linguriță sare
– 1/2 linguriță piper pudră
– 1/4 linguriță piper negru măcinat
– 1 și 3/4 căni brânză elvețiană rasă
– 1/4 cană lapte cald
– 225 g șuncă tăiată cubulețe
– 2 și 3/4 căni de pui gătit, mărunțit
– 1/2 cană brânză elvețiană rasă (pentru topping)
– 1/3 cană pesmet
– 1/2 linguriță condimente italiene (opțional)

### Mod de preparare
Prepararea lasagnei este simplă și poate fi realizată în câțiva pași. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 200°C (400°F). Fierbe foile de lasagna într-o oală mare cu apă sărată timp de 8 minute, până devin moi, dar ușor ferme. Apoi, scurge-le bine.

Pentru sosul de brânză, topește untul într-o cratiță medie, la foc mediu. Adaugă brânza cremă și amestecă până se topește, aproximativ 5 minute. Încorporează sarea, piperul negru și laptele cald, amestecând până obții o textură cremoasă. Adaugă 1 și 1/2 căni de brânză elvețiană și lasă sosul să se îngroașe, amestecând regulat timp de 5-10 minute.

Pentru asamblarea lasagnei, toarnă 3/4 cană de sos de brânză pe fundul unei tăvi de copt de aproximativ 23×23 cm. Așază 1/3 din foile de lasagna, urmate de jumătate din puiul și șunca pregătite. Toarnă 1 cană de sos deasupra. Repetă straturile cu restul ingredientelor. Finalizează cu un strat de foi de lasagna, restul de sos, apoi adaugă brânza elvețiană rasă și pesmet deasupra.

Coace lasagna acoperind tava cu folie de aluminiu timp de 25 de minute. După această perioadă, îndepărtează folia și mai coace încă 10 minute, până când pesmetul devine auriu și crocant. Lasă lasagna să se odihnească 5-10 minute înainte de a o tăia și servi. Savurează această delicioasă lasagna cu pui și șuncă, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona pe cineva drag! Poftă bună!

RECOMANDATE

POPULARE