Monday, October 21, 2024
HomeStiriBăutura alcoolică preferată a Elenei Ceaușescu. Ce bea "tovarășa" și, culmea, nu...

Băutura alcoolică preferată a Elenei Ceaușescu. Ce bea “tovarășa” și, culmea, nu se îmbăta niciodată!

Despre Nicolae și Elena Ceaușescu s-au scris multe, dar viața lor cotidiană rămâne o zonă mai puțin explorată. Mihaela Moraru, nepoata celor doi, a împărtășit detalii interesante despre obiceiurile lor zilnice și a dezvăluit informații despre preferințele culinare și băuturile favorite ale Elenei Ceaușescu.

Nicolae Ceaușescu, un lider român controversat, a fost executat în decembrie 1989, împreună cu soția sa, în timpul Revoluției. De-a lungul timpului, au apărut numeroase mituri și întrebări nerezolvate. În acest context, Mihaela Moraru a oferit câteva informații interesante despre cei doi.

### Băuturile preferate ale Elenei Ceaușescu
Conform declarațiilor nepoatei, atât Nicolae, cât și Elena știau să petreacă atunci când era cazul, iar mesele lor erau întotdeauna pline de preparate tradiționale. Printre favoritele lor se numărau piftia, salata de boeuf, friptura, dar mai ales sarmalele, care erau nelipsite de la mesele de sărbătoare.

„Nu se comparau deloc sofisticările culinare de azi cu cele de la mesele Ceaușeștilor, deși ar fi avut acces la fructe de mare, dar acestea nu le plăceau. Mâncau preparate tradiționale, iar sarmalele erau adevărata lor pasiune”, a explicat Mihaela Moraru în memoriile sale.

Pe lângă preparate, băuturile nu erau nici ele de neglijat. Cei doi preferau vinul alb și țuica de prună, fiartă și îndulcită. De asemenea, Elena Ceaușescu aprecia și băuturile dulci, pe care le consuma cu măsură, evitându-se astfel consumul excesiv.

„Meniul lor de băuturi includea vin alb și țuică de prună, dar Elena mai savura și băuturi dulci, specific feminine. Totuși, nu se îmbăta, iar acest meniu le-a însoțit petrecerile, aniversările și serile de Revelion de-a lungul anilor”, a mai adăugat Mihaela Moraru.

RECOMANDATE

POPULARE