Friday, March 1, 2024
HomeStiriDe necrezut ce a găsit un client din Giurgiu pe raftul unui...

De necrezut ce a găsit un client din Giurgiu pe raftul unui magazin

Un locuitor din Giurgiu a tras un semnal de alarmă către Comisia Județeană pentru Protecția Consumatorului (CJPC), după ce a observat nereguli grave la un magazin local. Drept răspuns, CJPC a făcut publice rezultatele anchetei, detaliind problemele descoperite și sancțiunile acordate centrului comercial.

Conform comunicatului de presă emis de CJPC Giurgiu, în intervalul 22-28 iunie, inspectorii au desfășurat controale la un număr de 6 magazine. În urma neregulilor constatate, au aplicat amenzi ce însumează 215.000 lei, dar au emis și un avertisment.

În plus, autoritățile au decis să interzică definitiv comercializarea și retragerea din circuitul consumului uman a produselor care nu îndeplineau condițiile de siguranță, valoarea acestora depășind 4.000 de lei.

De asemenea, inspectorii au ordonat suspendarea temporară a serviciilor de alimentație publică pentru 2 operatori economici, până la remedierea deficiențelor constatate. În continuare, au decis încetarea unei practici comerciale incorecte și au propus oprirea alteia.

Revenind la situația semnalată de cetățeanul din Giurgiu, acesta a reclamat comercializarea de produse într-o stare avansată de degradare, cu mucegai. Rezultatele investigației CJPC Giurgiu au dezvăluit abateri grave și repetate la supermarketul în cauză, constând în:

  • Discrepanțe între prețul afișat la raft și cel perceput la casa de marcat, o practică incorectă care poate influența decizia de cumpărare a consumatorului;
  • Vânzarea de legume și fructe cu modificări organoleptice;
  • Fructe deshidratate, cu coaja pătată și pulpa înmuiată.

Sancțiunile impuse acestui magazin au constat în două amenzi, cu o valoare totală de 60.000 lei, și măsuri urgente de oprire definitivă a comercializării și retragere din circuitul de consum a produselor neconforme, alături de o propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte.

CJPC Giurgiu a mai sancționat un alt sediu al aceluiași operator comercial, deoarece produsele din carne prezentau un aspect și un miros nespecific, nepotrivit consumului uman. Pentru aceste probleme, autoritățile au decis o amendă de 15.000 de lei și oprirea definitivă a comercializării produselor neconforme.

Un alt lanț de magazine cu produse alimentare a fost sancționat pentru diverse nereguli, precum pete galbene în incintă, lipsa unor indicatoare pentru schimbarea uleiului și

monitorizarea temperaturii, personal care nu purta echipament de protecție sanitară, vase nesterilizate și depozitarea necorespunzătoare a resturilor în frigider.

Pentru aceste nereguli, autoritățile au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare de 30.000 de lei și un avertisment. Au decis și oprirea definitivă a comercializării produselor neconforme, precum și suspendarea temporară a serviciilor de alimentație publică, până la remedierea integrală a deficiențelor constatate.

Sourcecancan.ro
RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...