Saturday, March 2, 2024
HomeStiriPorumbul fiert a ajun un lux pe plajele din România

Porumbul fiert a ajun un lux pe plajele din România

În această vară, prețurile astrale practicate pe litoralul românesc continuă să provoace uimire printre turiștii aflați în căutarea unei experiențe de vacanță plăcute. Paradoxal, un simplu preparat culinar ca tochitura sau o porție de cartofi prăjiți poate ajunge să coste mai mult decât o cină într-un restaurant cu standarde înalte.

Mai mult, nici vânzătorii ambulanți nu rămân în urmă când vine vorba de costuri exagerate. O alegere aparent modestă, cum ar fi porumbul fiert, este acum oferită la un preț de-a dreptul incredibil!

Când ne gândim la mâncăruri de lux, ne vin în minte preparate precum vită Wellington sau scoici preparate de chefii renumiți. Însă, pentru turiștii care vizitează litoralul românesc în acest sezon, conceptul de “mâncare de lux” pare să aibă o definiție surprinzătoare.

Cu prețuri de aproximativ 100 de lei pentru cartofi prăjiți sau 60 de lei pentru o porție de tochitură, un nou intrus se alătură acestei liste comparabile cu meniul unui restaurant cu stea Michelin: porumbul fiert cu sare!

Conform informațiilor furnizate de adevarul.ro, un simplu știulete de porumb fiert cu sare ajunge să coste în jur de 10 lei!

Îngrijorător este faptul că majoritatea turiștilor par să ignore aceste prețuri ridicate și decid să cumpere oricum, fie pentru că nu au alternative la îndemână, fie pentru că doresc să își satisfacă poftele cel puțin o dată pe an, în timpul vacanței. Și, dacă comercianții observă că aceste prețuri sunt acceptate, există toate șansele ca acestea nu doar să se mențină, ci chiar să crească!

În plus față de prețul exorbitant, porumbul fiert poate reprezenta și un risc pentru sănătate, dacă nu este preparat în condiții adecvate. Acesta este adesea expus la soare pentru perioade lungi de timp, iar dacă procesul de preparare nu respectă normele igienice, porumbul poate fi contaminat.

În cele mai grave cazuri, o astfel de contaminare poate întrerupe vacanța în mod brusc, transformând plaja într-o priveliște admirată din fereastra unui spital. Porumbul poate fi purtător al bacteriilor precum salmonella, stafilococ auriu sau chiar E. coli.

Prin urmare, înainte de a plăti 10 lei pentru un știulete de porumb, este recomandabil să verificați, pe cât posibil, dacă acesta a fost preparat în condiții igienice corespunzătoare.

Sourceclick.ro
RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...