Friday, March 1, 2024
HomeStiriO femeie de Călărași era să-și ucidă din greșeală cei șase copii

O femeie de Călărași era să-și ucidă din greșeală cei șase copii

Șase copii din județul Călărași, care s-au intoxicat cu medicamente după ce mama lor le-a administrat greșit un tratament profilactic pentru tuberculoză, se află acum în stare stabilă. Ei au fost transportați în regim de urgență în București și au fost internați în secția de toxicologie a Spitalului Grigore Alexandrescu.

Din nefericire, mama copiilor a înțeles greșit instrucțiunile medicale, crezând că “o tabletă” se referă la o folie întreagă de pastile, ceea ce a dus la administrarea a 30 de pastile fiecărui copil. În urma acestui incident, autoritățile au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și au audiat părinții miercuri.

Grupul de copii, format din cinci fete și un băiat cu vârste cuprinse între cinci și 16 ani, sunt sub supravegherea atentă a medicilor și primesc tratament pentru a contracara efectele consumului excesiv de medicamente.

Tratamentul profilactic pentru tuberculoză pe care l-au luat conține izoniazidă, o substanță activă ce, în cantități mari, poate provoca afecțiuni neurologice, convulsii, tulburări metabolice cu afectare hepatică și renală, putând chiar cauza decesul dacă nu se intervine imediat.

Grație intervenției rapide a echipajelor SMURD, viața celor șase copii a fost salvată. Trei dintre ei, în stare gravă, au fost transportați de urgență din localitatea Dragalina la București cu elicopterele, în timp ce ceilalți trei frați au fost preluați de la domiciliu cu ambulanțele SMURD.

Copiii fuseseră expuși la un pacient cu tuberculoză și începuseră și ei un tratament profilactic. Din cauza absenței asistentului medical responsabil cu administrarea medicamentelor pentru mai multe zile, mama a primit instrucțiuni de administrare a medicamentelor la domiciliu, pentru o perioadă de șase zile.

Din neștiință, aceasta a interpretat greșit instrucțiunile și a administrat fiecărui copil câte 30 de tablete în loc de trei, așa cum era indicat în funcție de greutatea corporală a fiecărui copil.

Autoritățile judiciare din Călărași au deschis o anchetă în acest caz, cercetând incidentul sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Anchetatorii vor stabili cine se face vinovat de acest tragic incident, care ar fi putut avea urmări mult mai grave.

RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...