Saturday, March 2, 2024
HomeStiriAu apărut pepenii roșii românești în piețe, Vezi cât a ajuns să...

Au apărut pepenii roșii românești în piețe, Vezi cât a ajuns să coste kg

Vara constituie anotimpul ideal pentru a savura legume și fructe proaspete, de sezon, cultivate pe solurile românești.

În plus, atenția nu trebuie să se îndrepte doar spre calitatea și prospețimea produselor, ci și spre preț, întrucât vara, perioadă în care în fiecare grădină se regăsește măcar un tomate, se pot achiziționa legume și fructe la prețuri foarte accesibile.

În urmă cu doar două luni, în plină primăvară, un pepene era aproape o raritate (mai ales unul de import) pentru un buget mediu, costul acestuia ajungând la sume de 80 sau chiar 90 de lei pe bucată.

Însă acum, în miezul verii, aproape orice român își poate permite achiziționarea a cel puțin un pepene.

În plus, piețele s-au umplut de pepeni românești, vânzătorii lăudându-se cu gustul lor deosebit, dulceața, aroma și textura cărnoasă a acestora.

La cât se ridică prețul unui kilogram de pepene românesc în piețele de la noi? În plin sezon estival, un kilogram de pepene autohton se comercializează cu 5 lei.

Găsești o varietate largă de mărimi, de la pepeni mici, de 5-6 kilograme, până la veritabili giganți care depășesc 10 kg, pentru a-i transporta acasă fiind nevoie de un efort considerabil.

Și roșiile au devenit mai accesibile, dacă în primăvară un kilogram de roșii putea costa până la 40 de lei, acum poți achiziționa un kilogram de roșii românești, cărnoase și parfumate, cu 6 sau 7 lei.

Sourcegandul.ro
RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...