Friday, March 1, 2024
HomeStiriVești bune, de la 1 August se măresc salariile angajaților din România

Vești bune, de la 1 August se măresc salariile angajaților din România

Angajații din sectorul sănătății și asistență socială primesc vești îmbucurătoare. Începând cu 1 august, salariile lor vor fi majorate, urmare a negocierilor ce au avut loc în iunie cu reprezentanții Guvernului. Iată cum se modifică veniturile acestor profesioniști!

Angajații din sănătate și asistență socială vor fi beneficiarii acestor creșteri salariale, ce urmează să fie implementate din 1 august.

Acesta este rezultatul negocierilor ce au avut loc în iunie între reprezentanții Guvernului și Sanitas, așa cum raportează Antena3 CNN.ro.

Reprezentanții Sindicatului Sanitas s-au întâlnit miercuri cu premierul Marcel Ciolacu și vicepremierul Marian Neacşu pentru a defini conținutul unei ordonanțe de urgență care va acorda beneficiile negoțiate și obținute pentru angajații din sistemul public de sănătate.

După discuțiile purtate, reprezentanții Sanitas au reușit să obțină pentru angajații din sănătate și asistență socială salariul de bază maxim prevăzut de lege. Fondul Naţional Unic de Sănătate va fi sursa de finanțare pentru aceste majorări salariale.

Creșterile salariale vor intra în vigoare începând cu 1 august și reprezintă plata parțială și anticipată a majorărilor de venituri ce vor fi stabilite în cadrul noii legi de salarizare.

„Din 1 august 2023, personalul medical și auxiliar medical care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum și cei care asigură continuitatea asistenței medicale, vor primi o indemnizație lunară brută”, se arată în comunicatul oficial.

Printre angajații care vor primi o creștere de 500 de lei la salariu se numără asistenții medicali, tehnicienii de radiologie și imagistică licențiați, asistenții medicali de laborator clinic licențiați, licențiații în balneofiziokinetoterapie și recuperare, asistenții medicali dentari licențiați, asistenții medicali de profilaxie dentară licențiați, asistenții medicali licențiați în nutriție și dietetică, moașele, asistenții medicali, surorile medicale, indiferent de nivelul studiilor.

De asemenea, se vor acorda 100 de lei, dar nu mai mult de 300 de lei pe lună, pentru fiecare zi lucrătoare în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și în celelalte zile libere conform legislației în vigoare.

Cei 500 de lei se acordă pentru medicii, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază.

Toate reglementările vor fi aprobate în cadrul ședinței de Guvern de săptămâna aceasta.

Sourceclick.ro
RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...