Friday, March 1, 2024
HomeStiriUn medic averizează cât de periculos este "Postul cu apă"

Un medic averizează cât de periculos este “Postul cu apă”

Dr. Adina Rusu, un expert reputat în domeniul nutriției și dietei din Iași, oferă o perspectivă echilibrată și informată asupra diferitelor metode de dietă curente, inclusiv “postul cu apă” și postul intermitent, unde consumul de alimente este restricționat la o perioadă de 8 ore în fiecare zi.

Postul cu apă este o practică în care persoana nu consumă nimic în afara apei pentru o anumită perioadă. În ciuda popularității sale în anumite cercuri, Dr. Rusu avertizează că această practică are puțin fundament științific care să ateste beneficiile sale pentru sănătate sau pentru pierderea în greutate.

În timp ce este adevărat că persoanele care urmează acest tip de post vor pierde în greutate, ea explică că acest lucru se datorează în mare parte eliminării apei și pierderii de masă musculară, care nu este o modalitate sănătoasă sau durabilă de a slăbi.

Mai mult, ea avertizează că postul cu apă poate avea o serie de efecte secundare negative, inclusiv modificări ale dispoziției, migrene, tulburări alimentare și epuizare fizică și mentală.

În special, pentru femeile însărcinate, persoanele cu diabet de tip 1 sau persoanele care urmează tratamente medicale ce necesită administrarea împreună cu alimente, postul cu apă poate fi chiar periculos.

Cu toate acestea, Dr. Rusu își manifestă sprijinul pentru postul intermitent, o metodă de dietă în care persoanele mănâncă doar într-o fereastră de 8 ore pe zi și apoi nu consumă nimic timp de 16 ore.

Argumentul ei în favoarea acestui tip de dietă se bazează pe funcționarea naturală a organismului uman, care este setat pentru a fi activ pe timpul zilei și să se odihnească pe timpul nopții.

Alimentarea în concordanță cu acest ritm natural – mâncând într-o perioadă de 6-8 ore începând din dimineața și încheind cu câteva ore înainte de seară – poate ajuta la restabilirea ritmului biologic al organismului și la o funcționare mai eficientă a proceselor digestive, potrivit Dr. Rusu.

În acest fel, ea subliniază importanța abordării realiste și susținute a managementului greutății, în contrast cu soluțiile rapide de slăbit care pot aduce riscuri pentru sănătate.

Sourcegandul.ro
RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...