Friday, March 1, 2024
HomeStiriScapă rapid de burtă vara asta, vezi ce trebuie să mănânci

Scapă rapid de burtă vara asta, vezi ce trebuie să mănânci

Dorești să pierzi din volumul inestetic al zonei abdominale, dar nu ai nevoie de o pierdere drastică în greutate? Grăsimea abdominală poate fi o problemă chiar și pentru persoanele cu o greutate corporală în limita normalului. Descoperă mai jos cum poți să îți redefinești silueta, eliminând grăsimea abdominală.

Grăsimea în zona abdominală poate fi acumulată din cauze variate, cum ar fi modificările hormonale asociate cu sarcina, menopauza sau stresul.

Dacă vorbim de cauzele hormonale, trebuie să menționăm că obiceiurile alimentare defectuoase ne pot afecta corpul: consumul excesiv de calorii și dulciuri sunt printre factorii contributivi majori. După sarcină, abdomenul tinde să devină mai lax și mai puțin tonifiat.

Stresul poate conduce la o tendință compulsivă de a mânca, fapt care, prin creșterea bruscă a glicemiei, favorizează depozitarea grăsimilor în zona abdominală.

Examinând diferite tipuri de grăsime, descoperim grăsimea subcutanată, care poate deveni destul de deranjantă atunci când se acumulează în cantitate mare, mai ales în zona abdominală inferioară. Acest tip de grăsime este de obicei asociat cu un stil de viață sedentar și probleme de digestie minore.

Pe de altă parte, grăsimea abdominală viscerală se află între organele din cavitatea abdominală. Acest tip de grăsime este asociat cu intoleranța la gluten, probleme metabolice ale lipidelor, hipertensiunea, rezistența la insulină, probleme cardiovasculare și diabetul de tip II.

Pentru a combate acumularea de grăsime, trebuie să urmezi câteva sfaturi esențiale. În primul rând, ai grijă la ceea ce mănânci! Consumă alimente sănătoase și variate și evită pe cât posibil alimentele care te fac să te simți balonat.

Mănâncă mai multe mese mici pe zi pentru a stimula metabolismul și a pierde grăsimea acumulată.

În al doilea rând, exercițiile fizice sunt esențiale pentru a îmbunătăți tonusul muscular și a reduce grăsimea abdominală. Practică sporturi care îți stimulează metabolismul și te ajută să arzi calorii, cum ar fi săritul corzii.

În al treilea rând, tratează celulita și îmbunătățește elasticitatea pielii. Masajul și utilizarea cremelor pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii și la combaterea celulitei.

În ceea ce privește micul dejun, optează pentru un mic dejun englez, dar cu un conținut mai scăzut de grăsimi și glucide. Consumă proteine care te vor ajuta să te simți sătul pe parcursul întregii dimineți. Dimineața, bea sucul de la o lămâie stors într-un pahar cu apă.

Seara, evită consumul de alimente care promovează stocarea grăsimilor, mai ales în zona abdominală. Optează pentru o porție mică de legume verzi cu carne slabă sau pește și limitează consumul de sare.

Dormitul suficient este de asemenea vital, deoarece lipsa somnului poate favoriza acumularea de grăsime. Cu aceste sfaturi, vei putea să te bucuri de un abdomen plat și de o siluetă armonioasă.

RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...