Friday, March 1, 2024
HomeStiriPolițiștii șpăgari erau urmăriți de șefii lor prin camere secrete

Polițiștii șpăgari erau urmăriți de șefii lor prin camere secrete


Doi ofițeri din cadrul Brigăzii Rutiere București au fost surprinși în actul de a lua mită de la șoferi de automobile de lux în Dorobanți, grație unui efort concertat al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Acestia erau supravegheați continuu la serviciu, cu ajutorul unor camere de supraveghere ascunse instalate în autovehiculul lor de serviciu. Trasmiterea în timp real a fost realizată de la o dubă special echipată pentru astfel de operațiuni, care se afla în apropiere.

În data de 27 aprilie, cei doi ofițeri rutieri, comisarul Andrei Pantea și agentul Valentin Olteanu, au fost reținuți în timpul serviciului, în Dorobanți. Fuseseră denunțați de colegi care se confruntau cu probleme legale, ceea ce a determinat procurorii DNA să deschidă o anchetă cu sprijinul DGA.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Gândul că vehiculul de serviciu al celor doi ofițeri a fost trimis la “recolantare” pentru o perioadă scurtă. La întoarcere, mașina nu a venit doar cu însemne noi, ci și cu șase camere wireless. În acest mod, ofițerii DGA puteau urmări în direct activitățile celor doi polițiști din interiorul mașinii, dintr-o dubă special echipată și parcată mereu în proximitatea locului unde cei doi își desfășurau activitatea.

Deși dovezi ale corupției existau deja, anchetatorii așteptau momentul potrivit pentru a efectua o captură în flagrant. Ocazia a venit pe 27 aprilie, când cei doi ofițeri au remarcat un Porsche apropiindu-se, iar unul dintre ei a exclamat: „E al nostru!”

Din înregistrările video realizate cu camerele ascunse, s-a stabilit că în doar câteva săptămâni, Pantea a primit de la șoferi 10.375 de lei și 380 de euro, în timp ce agentul care îl însoțea a primit 11.775 de lei și 380 de euro.

Cei doi ofițeri au recunoscut faptele și au declarat că intenționează să colaboreze cu anchetatorii, oferindu-se chiar să denunțe alți polițiști implicați în acte de corupție.

DNA a cerut arestarea preventivă a celor doi, dar Tribunalul București a respins cererea și a decis să îi plaseze sub arest la domiciliu.

Sourcegandul.ro
RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...