Friday, March 1, 2024
HomeStiriO comună din România are câte un indicator rutier la fiecare poartă

O comună din România are câte un indicator rutier la fiecare poartă

Locuitorii comunei Berceni, situată în apropierea Bucureștiului, s-au confruntat recent cu o situație neașteptată și amuzantă. Numeroase indicatoare de “Cedează trecerea” au fost montate direct în fața porților proprietăților lor, creând confuzie și devenind subiect de glume printre comunitate. Întrebările legate de scopul acestor indicatoare și de necesitatea cheltuirii fondurilor publice pentru montarea lor au dominat discuțiile locuitorilor.

Comuna Berceni a fost practic inundată de aceste indicatoare rutiere. Aproape nicio proprietate nu a fost ocolită de acest triunghi de semnalizare. Amuzant este că multe dintre proprietățile în fața cărora au fost instalate indicatoarele sunt nelocuite sau nu au garaje pentru mașini. În unele cazuri, curțile găzduiau doar containere-dormitor pentru muncitori, făcând semnalizarea “Cedează trecerea” relevantă doar pentru pietoni, conform Digi24.ro.

Ridicolul situației a fost evident atât pentru locuitorii comunei cât și pentru vizitatori, transformând indicatoarele în obiect de haz. Un șofer a comentat uimit: „Cedează după Cedează! N-am mai văzut așa ceva în viața mea! Probabil au cheltuit niște bani pentru toate acestea.”

În ceea ce privește motivele din spatele acestei decizii, același șofer a presupus: „Logica? Bani pentru primărie! Probabil au mai primit niște fonduri. Cred că logica e între prostie și bani.” Această opinie a fost împărtășită și de alți localnici nemulțumiți.

Oficialii primăriei Berceni, Ilfov, au respins orice implicare în aceste semnalizări rutiere, declarând că nu au eliberat niciun aviz pentru instalarea lor. Acestea au fost montate în conformitate cu proiectul de semnalizare rutieră din jurul viitorului pasaj Berceni – Șoseaua de Centură.

Reprezentanții Companiei de Drumuri au admis că lucrătorii au fost excesiv de generoși cu instalarea acestor indicatoare. Acestea ar fi trebuit amplasate doar la ieșirile din curțile firmelor, însă, din cauza necunoașterii situației specifice a zonei, constructorul a decis să le monteze la toate proprietățile. Acum, va fi nevoie să fie îndepărtate acele indicatoare care au fost montate fără un motiv anume.

Sourceimpact.ro
RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...